Črnogorke še drugič boljše od slovenskih košarkaric

Varovanke Damirja Grgića so doživele še drugi poraz v pripravljalnem obdobju, Grgić pa je določil potnice na EP.

Objavljeno
09. junij 2017 00.38
Košarka ženske U18

Podgorica - Slovenska ženska članska reprezentanca je doživela svoj drugi poraz v pripravljalnem obdobju. V Podgorici so morale izbranke Damirja Grgića še drugič priznati premoč Črnogorkam. Tekma se je zaključila z rezultatom 70:62. 

Slovenske košarkarice tekme niso odprle najbolje in po nekaj minutah zaostajale z 9:0. Prvi točki na srečanju je za dekleta v zelenih dresih dosegla Teja Oblak. Črnogorke so prevladovale tudi v nadaljevanju in vodile že s 16:4. Slovenke so se nato zbrale in zaigrale boljše ter do konca prve četrtine razliko znižale na šest točk.

Slovenija je v petnajsti minuti po košu Maje Erkić prvič povedla, vendar vodstvo naših košakaric ni trajalo dolgo. Ekipi sta na najdaljši odmor odšli z rezultatom 40:38. Pri Slovenkah sta dvomestno število točk v prvem polčasu dosegli Teja Oblak (12) in Nika Barič (10).

Prvi točki v drugem polčasu je po dveh minutah in pol igre dosegla Nika Barič, ki je rezultat poravnala na 40. Slovenke so bile ves čas za petami črnogorski zasedbi, vendar jim ni uspelo preiti v vodstvo. Podobno sliko smo gledali tudi v zadnji četrtini, domače košarkarice so vodile Slovenkam pa nikakor ni uspelo preobrniti poteka srečanja. Končni rezultat 70:62 je s trojko postavila Nika Barič.

Najboljša strelka tekme je bila Iva Perovanović, ki je dosegla 25 točk, pri Slovenkah pa sta se najbolj izkazali Nika Barič, ki je tekmo zaključila s 17 točkami ter Teja Oblak z 12 točkami. Slovenke so v pripravljalnem obdobju dosegle šest zmag (dvakrat so premagale Madžarsko in Turčijo, po enkrat pa Hrvaško in Poljko) ter dva poraza proti črnogorski izbrani vrsti. Evropsko prvenstvo na Češkem se bo začelo prihodnji petek, Slovenke bodo igrale s Francijo, Grčijo in Srbijo.

Damir Grgić, selektor ženske članske košarkarske reprezentance: »Na samem začetku srečanja smo se slabo odzvali. Hitro smo ujeli ritem in se vrnili v tekmo. Odigrali smo veliko bolje kot včeraj. Lahko sem zadovoljen z današnjim pristopom. Ne bi rad komentiral drugih zadev, ki so se dogajale na terenu, pa vendar je bila to lepa izkušnja pred samim evropskim prvenstvom, kjer ne bomo tretirani kot največja reprezentanca. Korektno smo opravili z pripravljalnim obdobjem. V ekipi vlada dobro vzdušje. Tudi s pripravljalnimi tekmami sem lahko zadovoljen. Tekma s Črno goro je pokazala, kaj moramo še popraviti v zadnjem tednu pred evropskim prvenstvom. Naredili bomo vse, da pridemo na evropsko prvenstvo v najboljši možni formi.«

Teja Oblak: »Z igro v prvi četrtini smo si zapečatili usodo. Nismo najbolje reagirale, vendar se na napakah učimo. Odigrali smo dosti boljše kot včeraj. Pokazale smo borbeno predstavo, vendar to ni zadostovalo za zmago.«

Nika Barič: »Odigrali smo osem zelo korektnih tekem. Selektor je opravil dobro delo, saj je ponudil priložnost vsem igralkam. V zadnjem obdobju smo nekoliko padli v formi. Tekmi proti Črni gori nismo odigrali tako kot znamo. V Pragi se bomo borili po naših najboljših močeh, kakšen rezultat bomo dosegli pa bo pokazal čas.«

Črna gora : Slovenija 70:62 (26:20, 14:18, 10:9, 20:15)
Perovanović 25; Barič 17, Oblak 12, Lisec 9, Evans in Zdolšek po 7, Trebec 5, Abramovič 3, Erkić 2.