Dallas brez Nowitzkega nemočen proti Barceloni

Barcelona je na prijateljskem dvoboju ugnala prvake lige NBA iz leta 2011 (99:85), Erazem Lorbek ni bil razpoložen za igro.

Objavljeno
10. oktober 2012 08.04
Posodobljeno
10. oktober 2012 08.15
Spain Mavericks FC Barcelona Basketball
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Barcelona - Moštva iz lige NBA nadaljujejo s pripravljalnimi tekmami pred štartom sezone konec oktobra. Tokrat so košarkarji Dallasa gostovali v Barceloni in ob odsotnosti prvega zvezdnika Dirka Nowitzkega izgubili proti 17kratnim španskim prvakom s 99:85.

Slovenski reprezentant v katalonskem dresu Erazem Lorbek tokrat ni imel svojega večera, saj je igral manj kot deset minut, v katerih je trikrat neuspešno vrgel na koš in zbral še tri skoke. Bolj razpoloženi so bili njegovi soigralci: Pete Mickael in Juan Carlos Navarro, ki sta dosegla po 19 točk, Nathan Jawai jih je zbral 13, Ante Tomić in Marcelinho Huertas pa po dvanajst.

Nemški zvezdnik Dirk Nowitzki za prvake iz leta 2001 ni nastopil zaradi otečenega desnega kolena kolena, največ točk dosegla njegov rojak Chris Kaman (15) in Darren Collison (14). »Podobne zdravstvene težave sem imel tudi v pretekli sezoni. Dvakrat sem prejel zdravilo in oteklina je izginila. Upam, da bo tudi letos tako, saj želim biti maksimalno pripravljen za začetek nove sezone lige NBA. Škoda, ker bi nocoj res rad igral. Toda to je le pripravljalna tekma, zaradi katere ne želim tvegati poškodbe,« je pojasnil Nowitzki.

V ZDA je bilo odigranih še nekaj prijateljskih tekem. Med drugimi je nastopil še en slovenski reprezentant Beno Udrih. Ob zmagi Milwaukee Bucks nad Clevelandom (97:80) je igral manj kot minuto in dosegel tri točke od stoodstotnem metu. Na ostalih prizoriščih je Chicago premagal Memphis z 92:88, New Orleans Hornets pa Charlotte Bobcats s 97:82.