Damir Grgić izbral košarkarice za EP

Slovensko žensko izbrano vrsto prva tekma na EP čaka prihodnji petek, ko se bodo ob 20.30 pomerile z ekipo Francije.

Objavljeno
09. junij 2017 09.22
A. V., STA
A. V., STA
Podgorica - Selektor ženske članske košarkarske reprezentance Damir Grgić je po tekmi proti Črni gori, ki so jo Slovenke izgubile z 62:70, določil 12 košarkaric, ki bodo zastopale Slovenijo na evropskem prvenstvu. To bo med 16. in 25. junijem potekalo na Češkem, Slovenke se bodo v skupini C pomerile s Francijo, Grčijo in Srbijo.

Selektor Grgić je po srečanju proti Črni gori določil dvanajst igralk, ki bodo v prihodnjem tednu odpotovale na evropsko prvenstvo. Priprave sta zapustili Eva Rupnik in Ana Ljubenović.

"Danes sem sem se moral odločiti za odhod dveh košarkaric, ki bosta zapustili reprezentanco. Za predano delo v pripravljalnem obdobju bi se rad zahvalil Ani Ljubenović in Evi Rupnik. Tako za mene, kot za celoten strokovni štab, je bila to zelo težka odločitev, vendar na evropsko prvenstvo lahko odpotuje le 12 igralk," je ob tem dejal Grgić.

V reprezentanci so tako ostale: Rebeka Abramovič (Triglav Kranj), Nika Barič (Jekaterinburg), Maja Erkić (Szekszard), Shante Marie Evans (Girona), Tina Jakovina (Vicenza), Eva Lisec (Szekszard), Teja Oblak (Good Angles Košice), Larisa Ocvirk (Cinkarna Celje), Sandra Piršič (Szekszard), Annamaria Prezelj (Cinkarna Celje), Tina Trebec (Neftochimis 2010) in Živa Zdolšek (Triglav Kranj).

Slovensko žensko izbrano vrsto prva tekma na EP čaka prihodnji petek, ko se bodo ob 20.30 pomerile z ekipo Francije. V soboto bo ob 18. uri nasprotnik Grčija, v ponedeljek, 19. junija pa ob 15. uri Srbija.