Del Potra ne bo niti v Aziji

Kanadska teniška igralka Eugenie Bouchard potrdila nastop na januarskem Hopmanovem pokalu.

Objavljeno
11. september 2014 11.44
afp TENNIS-GBR-WIMBLEDON
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Kuala Lumpur - Agonija argentinskega teniškega igralca Juana Martina del Potra se nadaljuje. Nekdanji četrti igralec sveta in presenetljivi zmagovalec odprtega prvenstva ZDA v New Yorku pred petimi leti namreč še ni povsem okreval po februarski operaciji, zaradi katere je moral izpustiti večji del letošnje sezone, zdaj pa je bil prisiljen odpovedati tudi azijsko turnejo.

»Čeprav okrevanje poteka dobro, potrebujem nekaj več časa za vrnitev na vrhunsko igralno raven. Trudil sem se, da bi bil do turnirjev v Kuala Lumpurju, Tokiu in Šanghaju spet nared, a to žal ni bilo mogoče. Upam pa, da se bom na igrišča vrnil oktobra na evropskih turnirjih,« je pojasnil Argentinec, ki bo v kratkem dopolnil 26 let. Po februarskem operativnem posegu na levem zapestju je opravil le nekaj lažjih treningov, težave s poškodbami pa zanj niso nove, saj je moral prvič pod nož že leta 2009, tedaj je trpelo desno zapestje, in moral posledično izpustiti večji del naslednje sezone.

Del Potru pa preglavic ne povzroča zgolj rehabilitacija, temveč tudi domača davčna služba, ki ga sumi davčne utaje.

V Hopmanovem pokalu tudi Bouchardova

Številka 7 ženskega tenisa, Kanadčanka Eugenie Bouchard, pa je potrdil nastop na januarskem neuradnem ekipnem svetovnem prvenstvu, Hopmanovem pokalu v Perthu, ki že tradicionalno načenja novo tekmovalno sezono. Dvajsetletna finalistka letošnjega Wimbledona ter polfinalistka Melbourna in Roland Garrosa bo nastopila ob Vasku Pospisilu, ta čas 43. igralcu z lestvice ATP, sicer pa zmagovalcu Wimbledona v konkurenci dvojic. Na Hopmanovem pokalu, ki se bo začel 4. januarja 2015, bodo sicer loparje prekrižale mešane zasedbe Avstralije, Češke, Francije, Italije, Kanade, Poljske, Velike Britanije in ZDA.