Luka Dončić pred F4: Dober občutek je, ko utišaš polno dvorano

Slovenski košarkar Luka Dončić je spregovoril pred zaključnim turnirjem četverice v evroligi.

Objavljeno
16. maj 2017 21.24
Aljaž Vrabec
Aljaž Vrabec
Madrid - Na zaključnem turnirju evrolige (od 19. do 21. maja) bo zaigral tudi slovenski mladenič Luka Dončić. Real Madrid se bo v petek v polfinalu pomeril proti Fenerbahčeju, pred odhodom v Istanbul pa so pred novinarje stopili nekateri košarkarji kraljevskega kluba. Poleg trenerja Pabla Lasa ter domačih zvezdnikov Sergia Llulla in Felipa Reyesa, je največ pozornosti na novinarski konferenci v Madridu prejel ravno slovenski najstnik.

Ste nervozni pred evroligaškim vrhuncem sezone?
Prav nič. Že vseskozi pravim, da bom v Istanbulu izpolnil nove sanje. Komaj čakam, da bom lahko zaigral na svojem prvem zaključnem turnirju četverice.

Pred dvema letoma ste z Realom slavili v mladinski evroligi.
Dobro se spomnim, kako sem predlani slavil na mladinskem zaključnem turnirju evrolige, toda še veliko lepše bo, ker bom zdaj zaigral na članskem turnirju. Starejši igralci mi veliko svetujejo, toda v moštvu smo povsem osredotočeni na treninge in zadnje trenerjeve napotke.

Je Real favorit, ker je bil najboljši že po rednem delu evrolige?
Res je, da smo bili najboljši po rednem delu, toda na zaključnem turnirju so še tri vrhunske ekipe. Kljub temu je naš cilj jasen - hočemo zmagati. Pripraviti se moramo čim bolje, a še vedno moramo igrati kot na vsaki drugi tekmi. Na vso moč, vendar sproščeno. Najpomembnejše je, da uživamo v košarki.

Razmišljate kaj o svoji igri na zaključnem turnirju?
Veliko raje bom imel, da ne bom igral dobro, toda da bo Real evropski prvak. Ekipa je vedno na prvem mestu. Šele potem bom razmišljal o osebnih dosežkih.

Kaj menite o polfinalnem tekmecu Fenerbahčeju?
Vodji moštva sta Bobby Dixon in Bogdan Bogdanović. Zelo mi je všeč, kako igra Bogdanović, toda ko bomo na igrišču, bomo razmišljali le o naši zmagi.

Vas je strah turškega vzdušja?
Čaka nas odlično vzdušje, saj ima Fenerbahče izjemno bučne navijače. Toda za nas je to le še dodatna motivacija, da ostanemo povezani.

Real je predlani osvojil evroligo pred domačimi navijači v Madridu.
Vsak igralec bi na zaključnem turnirju najraje igral doma, toda poseben užitek je tudi igranje v gosteh, še posebno, če te čaka dobro vzdušje. Ko zadeneš pomemben koš in utihne celotna dvorana, je res dober občutek.

Boste storili kaj posebnega, če bo Real znova evropski prvak?
Nič ne morem obljubiti. Pred časom smo se v ekipi pogovarjali, da mi bodo postrigli lase, če zmagamo v evroligi, toda ne verjamem, da bodo soigralci to tudi uresničili.