Dončić kljub neprijetnemu udarcu v koleno spet najboljši pri Dallasu, ničla Dragića (VIDEO)

Dallas na krilih Luke Dončića ugnal Oklahomo, poraz Miamija z Washingtonom.

Objavljeno
11. november 2018 06.56
Posodobljeno
11. november 2018 11.20
Luka Dončić je med tekmo prejel močan udarec v koleno, vendar pa naj pri tem ne bi staknil poškodbe. FOTO: AP
Dallas – Košarkarji moštva Dallas Mavericks so se veselili četrte zmage v tej sezoni lige NBA, potem ko so pred svojimi navijači s 111:96 premagali igralce kluba Oklahoma Thunder. Slovenski novinec Luka Dončić je vnovič prispeval levji delež k uspehu, saj je bil z 22 točkami najučinkovitejši pri Teličkih.

Mladi Ljubljančan je na parketu prebil 31 minut, iz igre pa je zadel devet od petnajstih poskusov (za dve je metal 8:11 in za tri 1:4). Poleg 22 točk je v statistiko vpisal še šest skokov in osem podaj. Le točko manj kot Dončić, ki je med tekmo prejel neprijeten udarec v koleno, je za Dallas dosegel Portoričan J. J. Barea, pri Oklahomi pa sta bila s po dvajsetimi točkami najbolj razpoložena Novozelandec Steven Adams in Američan Paul George.



Domačim gledalcem je sicer v zadnjem delu tretje četrtine zastal dih, potem ko je slovenski čudežni deček po trku z Georgom obležal na tleh z bolečinami v kolenu. Na srečo se je izkazalo, da je šlo le za udarec, tako da se je lahko Dončić v zadnji četrtini vrnil na parket. »Bilo je zastrašujoče. Nikoli si ne želiš videti enega od svojih igralcev na tleh,« je omenil Rick Carlisle, trener Dallasa.


Dragić ni imel svojega večera


Goran Dragić, drugi slovenski košarkar v ligi NBA, pa ni imel svojega večera. S soigralci pri ekipi Miami Heat je doma izgubil proti zasedbi Washington Wizzards s 110:116. Dragić ni dosegel niti ene točke, potem ko je zgrešil vseh sedem metov iz igre. Zbral je le dva skoka in tri podaje.

Največ točk za Vročico je dosegel Američan Josh Richardson (24), najboljši med Čarovniki pa je bil njegov rojak John Wall, ki je bil z 28 točkami najboljši strelec dvoboja.

Naslednji tekmi bosta moštvi slovenskih košarkarjev odigrali v noči na torek; Dallas bo gostoval pri Chicagu, Miami pa bo gostil Philadelphio.

Drugi izidi – Toronto Raptors : New York Knicks 128:112, Los Angeles Clippers : Milwaukee Bucks 128:126, New Orleans Pelicans : Phoenix Suns 119:99, Chicago Bulls : Cleveland Cavaliers 99:98, Memphis Grizzlies : Philadelphia 76ers 112:106, San Antonio Spurs : Houston Rockets 96:89, Golden State Warriors : Brooklyn Nets 116:100, Sacramento Kings : Los Angeles Lakers 86:101.