Dončić po 40 točkah in uvrstitvi v končnico: Odlična šola za naprej

Košarkarji Dallasa v tesni in izjemno napeti končnici morali priznati premoč Phoenixu.

Objavljeno
03. avgust 2020 06.10
Posodobljeno
03. avgust 2020 09.43
Luka Dončić se je tudi v končnici tekme trudil s prodori in iskal koš, toda Dallasu to ni pomagalo do nove zmage. FOTO: Ashley Landis/USA Today Sports
F. T.
F. T.
V severnoameriški košarkarski ligi NBA nizajo tekme na Floridi, kjer bodo končali edinstveno sezono 2019/20. V eni od najbolj zanimivih tekem večera sta se merila Dallas in Phoenix, dramatična tekma pa je v končnici pripadla drugemu z izidom 117:115. Rezultat je bil nazadnje izenačen pri 98:98, nato je vseskozi za koš ali dva vodil Phoenix.

Pri Dallasu je statistično blestel slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je v 38 minutah igre dosegel kar 40 točk (za tri 0:3, za dve 11:17, prosti meti 18:19) ter jim dodal osem skokov in enajst asistenc. Do novega trojnega dvojčka sta mu torej zmanjkala le dva skoka.

image
Luka Dončić je natresel tekmecu kar 40 točk. FOTO: Ashley Landis/USA Today Sports


Kristaps Porzingis je primaknil 30 točk in osem skokov, Seth Curry pa 16 točk in po dva skoka in podaji. Pri zmagovalcih so izstopali Devin Booker s 30 točkami, Ricky Rubio z 20 točkami in Cameron Johnson z 19 točkami in 12 skoki.


Dragić že ob 19.30, Dončić le uro pozneje


Dallas še vedno zaseda sedmo mesto v razvrstitvi zahodne konference pred Memphisom, na vrhu ostajata oba kluba iz Los Angelesa – Lakers in Clippers. Kljub drugemu zaporednemu porazu v Orlandu so si košarkarji Dallasa zahvaljujoč porazu Memphisa prvič po letu 2016 priigrali nastop v končnici prvenstva.



»Končnica je tu, zdaj pa se začenja zares. Ni važno, s kom bomo igrali, če hočemo biti najboljši, moramo premagati vse. Takšne tekme, kot je bila ta današnja, so odlična šola za naprej. So del učnega procesa in bolje, da se nam zgodijo zdaj kot pa v odločilnih nastopih,« je dejal slovenski zvezdnik.

Dallas bo naslednjo tekmo igral jutri ob 20.30 po slovenskem času, ko se bo meril s Sacramentom, že danes pa čaka nov izziv Gorana Dragića; njegov Miami se bo ob 19.30 po slovenskem času meril s Torontom.