Dragić ga spominja na slovitega Gaila Goodricha

Torontov trener Dwane Casey, ki bo vodil moštvo LeBron na nedeljski tekmi All-Star, hvali slovenskega asa.

Objavljeno
14. februar 2018 22.09
Eduardo Brozovič
Eduardo Brozovič
Ljubljana – Odkar je Goran Dragić izvedel, da bo vendarle igral na 67. tekmi All-Star NBA, njegovemu moštvu ne gre po željah: Miami je v zadnjih sedmih tekmah iztržil le eno zmago. Klonil je tudi v Torontu proti vodilni zasedbi vzhodne konference s 112:115, kar pa slovenskemu asu ni pokvarilo pričakovanj pred nedeljskim spektaklom v Los Angelesu.

Zanimivo je, da je Ljubljančan med zadnjim črnim nizom dvakrat (proti Houstonu in Detroitu) dosegel 30 točk ali več in proti Torontu pristavil 28 točk. V vseh treh primerih je Vročica klonila in zdrsnila na 8. mesto med vzhodnimi klubi, ugnala pa je Milwaukee, čeprav je Dragić zmogel le 6 točk ob metu iz igre 1:11. Pred tem je bilo razmerje bistveno drugačno. Od začetka sezone 2016/17 do konca letošnjega januarja je Miami dobil 14 od 19 tekem, v katerih je njegov dirigent dosegel vsaj 25 točk.

Spet prvi strelec večera

V Torontu je bil Dragić vnovič prvi strelec večera, čeprav sta v domačem moštvu nastopila dva udeleženca tekme vseh zvezd v selekciji Stephena Curryja, visoki branilec DeMar DeRozan (27), ki bo igral v prvi peterki, in organizator Kyle Lowry (22), poldrugo sezono (2011-12) Slovenčev soigralec in hkrati tudi tekmec pri Houstonu. Najboljši evropski košarkar leta 2017 bo v nedeljo debitiral v selekciji LeBrona Jamesa, v kateri so se v začetno peterko uvrstili še Kyrie Irving (Boston), Kevin Durant (Golden State), Anthony Davis in DeMarcus Cousins (oba New Orleans), ki se je zaradi strgane ahilove tetive moral odpovedati nastopu. Vodil jih bo Torontov trener Dwane Casey, ki po soočenju z Miamijem ni skoparil s pohvalami na račun našega zvezdnika.

»Goran je eden od najbolj žilavih in tekmovalnih košarkarjev v naši ligi z ostro nabrušenim pristopom. Zelo je napredoval in veliko izvlekel iz kariere, nedvomno sodi med najboljše levoroke branilce. Spominja me na Gaila Goodricha iz starih časov Los Angeles Lakers. Vsi vemo, da bo poskušal prodirati po levi strani, a še vedno vrže tekmece s tira, ko se dvakrat ali trikrat usmeri z žogo v desno, nato pa se skoraj praviloma vrne v levo. Je organizator stare šole, fant po mojem okusu, zato sem vesel, da je dobil priložnost po poškodbi Kevina Lova iz Clevelanda,« je poudaril Casey.

James dohitel Jordana

Njegova primerjava je lahko Dragiću v čast, saj je bil Goodrich svojčas zvezdnik slovite univerze UCLA, petkrat je nastopil na tekmah All-Star NBA, leta 1972 pa je z Jezerniki osvojil naslov prvaka, potem ko je v povprečju dosegal 25,9 točke.

Pred letošnjim spektaklom v dvorani Staples Center, v kateri imajo domicil košarkarji LA Lakers in LA Clippers, košarkarice LA Sparks in hokejisti LA Kings z Anžetom Kopitarjem, je imelo vodstvo NBA obilico dela s sestavo moštva LeBron. Zaradi poškodb je moralo črtati ne le Cousinsa in Lova, temveč še Johna Walla (Washington), LaMarcusa Andridgea (San Antonio) in Kristapsa Porzingisa (New York). Ekipa Stephen s Curryjem (Golden State), De Rozanom, Jamesom Hardnom (Houston), Giannisom Antetokounmpom (Milwaukee) in Joelom Embiidom (Philadelphia) v prvi peterki je ostala v izvirni obliki.

Pravi zgled stalnosti je zato LeBron James. Clevelandov velezvezdnik bo še 14. sezono zapored igral na tekmi All-Star in se izenačil z Michaelom Jordanom, Karlom Malonom in Jerryjem Westom na 6. mestu zgodovinske razpredelnice. Pred njimi so le Kareem Abdul-Jabbar (19), Kobe Bryant (18), Tim Duncan, Kevin Garnett in Shaquille O'Neal (vsi 15).