Dragić na prvi pripravljalni tekmi dosegel devet točk

Phoenix Suns so na prijateljski tekmi klonili proti Sacramentu (102:97), Goran Dragić je dosegel devet točk in pet podaj.

Objavljeno
11. oktober 2012 08.09
Posodobljeno
11. oktober 2012 08.27
Suns Kings Basketball
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Phoenix - Preko luže so priprave na novo sezono lige NBA, ki se pričenja 30. oktobra, v polnem teku. Prvo pripravljano tekmo so odigrali tudi košarkarji Phoenix Suns, ki so na gostovanju pri Sacramento Kings izgubili s 102:97.

Slovenski reprezentant Goran Dragić, ki je v ponedeljek pričel s treningom po lažji poškodbi, je na parketu preživel 15 minut in v tem času za »Sonca« dosegel devet točk in imel tudi pet podaj, ukradeno žogo ter skok.

Strelsko je bil najbolj razpoložen Wesley Johnson (18 točk), pri »Kraljih« pa je bil neustavljiv DeMarcus Cousins (21 točk, 9 skokov).

Jezerniki nemočni brez Bryanta in Howarda

Poraz so doživeli tudi košarji Los Angeles Kings, ki so morali priznati premoč Portland Blazers (93:75). Toda navijači Jezerniki so lahko kljub porazu zadovoljni, saj so igrali brez kar nekaj svojih ključnih igralcev, med drugim je bil tudi tokrat na tribuni Dwight Howard, ki še naprej okreva po operaciji hrbta, zaradi manjših zdravstvenih težav je manjkal tudi Kobe Bryant.

Prvi zvezdnik ekipe je sicer vztrajal, da je pripravljen za igro, a nato po pogovoru s trenerjem Mikeom Brownom vendarle popustil, saj bo ekipa iz Los Angelesa do začetka sezona odigrala še šest pripravljanih tekem.

Steve Nash je dosegel 13 točk, Metta World Peace jih je dodal 12. Pri Sacramentu je prijetno presenetil novinec Damian Lillard, ki je bil s 14 točkami in sedmi asistenci najbolj razigran košarkar.

Na preostalih tekmah je Detroit premagal Toronto s 101:99, Houston Oklahomo s 107:105, Minnesota Indiano s 84:70, San Antonio Atlanto s 101:99.