Dragič prebolel gripo in slavil zmago nad Portlandom

Slovenski košarkarski reprezentant Goran Dragič je prebolel gripo in se vrnil v svoje novo moštvo Houstoun Rockets ter slavil zmago nad Portlandom (103:87). Dragič je na parketu preživel osem minut in v tem času dosegel dve točki, skoka in podajo.

Objavljeno
02. marec 2011 09.22
D. O., delo.si
D. O., delo.si

Portland - Slovenski branilec je minuli konec tedna izpustil eno tekmo, saj si je vzel nekaj dni za mirno ozdravitev po gripi. Po povratku v svoje novo moštvo iz Houstona pa se je Dragič lahko veselil zmage nad ekipo Portland Blazers. V dresu raket sta bila najbolj učinkovita Kyle Lowry in Luis Scola, ki sta dosegla po 21 točk, na nasprotni strani pa je bil razigran Nicolas Batum (22).

Dragič je vsega skupaj na parketu preživel osem minut in v tem času dosegel le en koš, zbral pa je tudi dva skoka. Slovenski branilec je dal zadel pri 38:32 ter nato še podal Patricku Pattersonu za povišanje prednosti na 40:35. Trener Rick Adelman ga je v igro poslal tudi v zadnji četrtini, a se je moral Dragič po hitro izgubljeni žogi in osebni napaki nad Geraldom Wallaceom hitro vrniti na klop.

Vročica snubi Bibbyja

Zvezdniško moštvo Miami Heat pa bo v prihodnjih dneh okrepil še branilec Mike Bibby, medtem ko je vročico že zapustil veteran Carlos Arroyo. »V klubu smo stežka sprejeli odločitev o njegovem odhodu iz moštva, saj je za nas naredil res veliko. Gre za odličnega človeka in pravega profesionalca. V prihodnosti mu želimo vse najboljše,« je prestop potrdil predsednik kluba Pat Riley.


Izidi:
Indiana Pacers - Golden State Warriors 109:100
Orlando Magic - New York Knicks 116:110
Philadelphia 76'ers - Dallas Mavericks 93:101
Toronto Raptors - New Orleans Hornets 96:90
Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 92:90
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers 79:90
Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 109:93
Portland Trail Blazers - Houston Rockets 87:10