Dragić s šestimi točkami in porazom

V severnoameriški košarkarski ligi NBA je na parket od slovenskih igralcev stopil le Goran Dragić s Houston Rockets, ki se je pomeril s svojim nekdanjim moštvom Phoenix Suns in klonil s 110:113.

Objavljeno
09. marec 2011 10.39
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Phoenix - Košarkarji Houstona so sinoči v ligi NBA izgubili na gostovanju v Phoenixu (110:113). Tako je proti nekdanjim soigralcem nastopil tudi Goran Dragić, ki je v 12 minutah dosegel šest točk, vse iz prostih metov, in ukradel tri žoge. Srečanje je sicerzačel na rezervni klopi.

Pri domači ekipi je sicer blestel Hakim Warrick, ki je z 32 točkami dosegel rekord kariere. Vince Carter je 15 od 32 točk prispeval v zadnji četrtini. Pri Houstonu je bil najbolj razpoložen Kevin Lowry z 32 točkami, zadel pa je kar sedem metov za tri točke, kar je njegov osebni rekord. Phoenix na celotni tekmi ni vodil za več kot šest točk, je pa že zaostajal za 11 točk, vendar je na koncu izid spreobrnil v svojo korist. V zaključku tekme je Steve Nash zgrešil prosti met, ki bi Phoenixu prinesel neulovljivo prednost, nato pa je Brad Miller ob zvoku sirene zgrešil trojko, ki bi prinesla podaljšek.

»Nisem mogel čakati, da bi se vrnil nazaj na parket. Ne bojim se izgubiti ali biti v položaju, ko moram odločiti tekmo,« je po dobri predstavi dejal Carter. »To je način, na katerega se mora košarka igrati. Oni so zadevali, mi smo zadevali svoje mete. Bila je tesna tekma in res smo garali. Carter je zadel nekaj metov, kot ekipa pa so prikazali nekaj odličnih uigranih akcij. Warrick je odlično nadomestil poškodovanega Frya,« pa je srečanje pokomentiral razpoloženi Lowry.

Vročica spet poražena

V Miamiju je vročica doživela nov hladen tuš. Skalp zvezdnikom so jim vzeli košarkarji Portlanda, ki so bili boljši s 105:96. LeMarcus Aldridge je občinstvu dokazal, zakaj so ga izbrali na zvezdniško tekmo All-Star, kajti s 26 točkami je bil ključni mož pri zmagovalnem moštvu, Miami pa nikakor ne uspe zmagati. Vročica je klonila že petič zapored, Portland pa je slavil svojo sedmo zaporedno gostujočo zmago. Za Miami je Dwayne Wade dosegel 38 točk, Lebron James pa je 31 točkam dodal še 11 skokov in osem podaj, poroča STA.