Dragiću napovedujejo novo vrhunsko sezono

Pri Sports Illustrated so na lestvici košarkarjev, ki bodo zaznamovali novo sezono NBA, Gorana Dragića uvrstili na 35. mesto.

Objavljeno
22. september 2014 18.57
Pelicans Suns Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Kapetanu slovenske košarkarske reprezentance Goranu Dragiću se, če gre verjeti reviji Sports Illustrated, obeta še ena izjemna sezona onstran »luže«. Pri priznani reviji so namreč sestavili seznam stotih košarkarjev, ki bodo po njihovem navduševali tudi v novi sezoni lige NBA, 28-letnega Ljubljančana pa so uvrstili na 35. mesto. Je drugi najvišje rangirani obraz svojega moštva Phoenix Suns, dve mesti pred njim se nahaja še drugi organizator igre Eric Bledsoe. Zanimivo: pred minulo sezono je Gogi kotiral bistveno nižje, na 88. mesto.

»Goran si je z inteligentno igro z žogo in spretnostjo ob prodorih pod koš zaslužil uvrstitev v tretjo najboljšo ekipo minule sezone NBA. Nikdar prej ni tako lahkotno vodil igre Sonc in še nikoli prej ni bil pri tako uspešnem odstotku metov za dve točki in trojk. Njegova organizacija igre in zadevanje sta mu pomagala, da je Phoenix celo sezono držal v igri za končnico,« so o njem med drugim zapisali pri SI. Najvišje so sicer - tako kot lani - postavili LeBrona Jamesa (Cleveland Cavaliers), Kevina Duranta (Oklahoma City Thunder), Chrisa Paula (LA Clippers), Russella Westbrooka (Oklahoma City Thunder) in Tima Duncana (San Antonio Spurs), najbolje uvrščeni Evropejec je sicer Nemec Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks) na 14. mestu, takoj za njim pa sta se zvrstila Francoz Tony Parker (San Antonio Spurs) in Španec Marc Gasol (Memphis Grizzlies).