Dragiša Drobnjak spet v dresu Uniona Olimpije

Union Olimpija je igralski mozaik za novo sezono sklenila z nekdanjim reprezentantom Dragišo Drobnjakom.

Objavljeno
19. september 2013 15.49
mdr*Sport
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Nekdanji slovenski košarkarski reprezentant Dragiša Drobnjak se po sedmih letih vrača v Union Olimpijo, s katero je kot prost igralec že treniral v zadnjem obdobju. Prekaljeni 35-letni in natanko dva metra visoki krilni center je z zmaji podpisal enoletno pogodbo, s čimer je zaokrožil igralski kader ljubljanskega moštva za novo sezono.

Drobnjak si je zadnji dve sezoni kruh služil v Belgiji pri Oostendeju, ki se je veselil naslova državnega prvaka in pokalnega zmagovalca in se na ta način uvrstil v kvalifikacije za evroligo. Pred tem je v tujini branil tudi že barve Napolija, Turowa in Albe Berlina, na slovenskih parketih pa ga je bilo nazadnje videti v sezoni 2010/11, ko je bil član Krke. Pri Unionu Olimpiji je že igral med letoma 2004 in 2006. Kariero je sicer začel v domačem Triglavu Kranju.

V preteklosti je že sodeloval s trenerjem Alešem Pipanom in zato dobro pozna njegov sistem. »Vračam se v klub, za katerega sem dve sezoni že nastopal in v katerem sem se odlično počutil. Moj osebni cilj za novo sezono je vrniti naslov državnega prvaka v Ljubljano. Verjamem, da smo skupaj z ekipo lahko uspešni,« je pričakovanja razgrnil Drobnjak. Trener Pipan je ob tem dodal: »Vesel sem, da se nam je Dragiša pridružil, saj bo v veliko pomoč naši mladi zasedbi s svojimi bogatimi izkušnjami. Je pozitivna osebnost, ki z nami trenira že mesec dni. V tem času se je dobro vklopil v zasedbo in postal pravi vodja v garderobi. Predvsem nam bo v pomoč pri obrambnih nalogah in skoku, s svojimi dolgoletnimi izkušnjami pa bo vnesel v moštvo tudi potrebno mirnost.«