Dunston podpisal za Efes

Bryant Dunston, ki ga je Jure Zdovc uvrstil na seznam slovenske reprezentance za bližajoče se EP, je zapustil Olympiakos.

Objavljeno
23. junij 2015 18.17
BASKET-EURL-BARCELONA-OLYMPIACOS
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Istanbul - Ameriški center Bryant Dunston, ki ga je slovenski selektor Jure Zdovc uvrstil na seznam za letošnje evropsko prvenstvo, se iz grškega Olympiakosa tudi uradno seli k Anadolu Efesu. Turški velikan je pod svoje okrilje pripeljal tudi krilnega centra Derricka Browna, oba sta podpisala dveletni pogodbi.

Devetindvajsetletni Dunston je v letošnji sezoni s pirejskim klubom osvojil naslov grškega prvaka, igral pa je tudi v finalu evrolige. Na 29 evropskih tekmah je v povprečju dosegal 7,1 točke in 4,4 skoka na tekmo, še precej večjo težo pa ima priznanje za najboljšega obrambnega košarkarja evrolige, ki ga je 203 centimetre visoki košarkar prejel v zadnjih dveh sezonah. Dunston je pred tem igral za Pallacanestro Varese, Hapoel Holon, Bnei HaSharon, Aris in korejski Mobis Phoebus.

Dve leti mlajši in dva centimetra nižji Brown se k Turkom seli iz ruskega Kubana iz Krasnodarja, kjer je preživel zadnje tri sezone. Pred tem je bil v ligi NBA član Charlotta in San Antonia.