Dvoboj najboljših že v četrtfinalu

Od četrtka do nedelje bo v dvorani Poden v Škofji Loki potekal zaključni turnir košarkarskega pokala Spar. Prva poslastica se obeta že v petek, ko se bosta v četrtfinalu pomerili najboljši slovenski ekipi, novomeška Krka in ljubljanska Union Olimpija.

Objavljeno
07. februar 2011 17.32
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Ljubljana - Žreb parov za zaključni turnir košarkarskega pokala Spar, ki je bil opravljen že pred časom, se je poigral z glavnima favoritoma. A kot sta povedala predstavnika klubov, je tako po eni strani tudi bolje, saj v pokalu šteje le končna zmaga, zato bo za poraženca bolje, da se izčrpa le na eni tekmi in se nato začne v miru pripravljati na nove izzive.

»Imeli smo srečo, da se že v startu srečamo s tekmecem, ki ga dobro poznamo. Z Unionom Olimpijo smo v tej sezoni odigrali tri tekme, eno dobili, dve pa tesno izgubili. Dvoboj bo zagotovo zanimiv, zato želim, da bi v dvorano Poden prišlo čim več gledalcev, saj si slovenska košarka z dobrimi igrami Uniona Olimpije v evroligi in ligi NLB ter nas v jadranski konkurenci to tudi zasluži,« je povedal trener Krke Aleksandar Džikić.

Pomočnik trenerja pri Unionu Olimpija Miro Alilović pa je razkril pričakovanja Ljubljančanoc pred turnirjem: »Nas v pokalu zanima le prvo mesto. Popravnih izpitov v tem tekmovanju ni, zato bo treba vsako tekmo odigrati maksimalno zbrano. Imamo nekaj manjših zdravstvenih težav z Ilievskim, Gregoryjem in Muričem, vendar upam, da bodo vsi trije nared do petka.«

Zmagovalec tega srečanja naj bi imel odprto pot do naslova. Vsaj tako je videti na papirju, zagotovo pa imajo ostali udeleženci drugačna pričakovanja. Zmagovalec velikega derbija bo imel namreč v polfinalu znova zahtevno delo, saj ga bo čakal zmagovalec drugega najbolj zanimivega četrtfinalnega obračuna med vodilno ekipo lige Telemach Zlatorogom in mladim ter ambicioznim Geoplinom Slovanom.

Na drugi strani razpredelnice se bodo srečali Helios in Šentjur ter Elektra in Hopsi Polzela. Domžalčani ne bežijo od vloge favorita v tem delu, vendar se hkrati zavedajo, da je pokalno tekmovanje nekoliko specifično in da v njem favoriti ne zmagujejo vedno.

Prve tekme se bodo začele ob 18. uri, druge ob 20.30, finale v nedeljo pa je na sporedu ob 17. uri, poroča STA.