Bolniški seznam Olimpije pred drugim delom lige EBEL vse krajši, a skrbi odhod Kaspitza

Na novinarski konferenci Telemacha Olimpije so potrdili, da avstrijski napadalec Roland Kaspitz zapušča njihove vrste.

Objavljeno
20. januar 2016 15.40
Posodobljeno
20. januar 2016 17.05
HDD Tlemach Olimpija proti KAC Avstrija. Na sliki Kaspitz Roland (8). Ljubljana,09,10,2015[hokej,ebel liga,telemach olimpija]
G. L., STA
G. L., STA

Ljubljana - Za hokejiste Telemacha Olimpije se v petek začenja drugi del lige EBEL, v katerem imajo kljub katastrofalnemu prvemu delu še vedno teoretične možnosti za napredovanje v končnico. Se pa Ljubljančani zavedajo, da jih čaka težko delo.

V zgornjem delu so tekmovanje končali Red Bull Salzburg, Black Wings Linz, Orli Znojmo, Vienna Capitals, Bolzano in Dornbirn in si s tem že zagotovili končnico, v drugem delu pa se bodo borili zgolj za razvrstitev. Ekipe s spodnjega dela lestvice (Fehervar, Graz 99ers, Innsbruck, Telemach Olimpija, VSV Beljak in KAC Celovec) se bodo borile za preostali dve prosti mesti.

Tudi v tej skupini imajo najboljše ekipe bonus točke, edini slovenski predstavnik v tekmovanju pa bo kot zadnji po rednem delu lige začel brez njih. Najboljše izhodišče imajo Beljačani s šestimi točkami, KAC ima štiri, Fehervar dve in Gradec eno. Na sporedu bo še deset kol, v katerih bodo ekipe igrale po sistemu vsak z vsakim po enkrat doma in v gosteh. Ljubljanska zasedba bo prvi dve tekmi igrala doma, prvo že v petek proti VSV Beljaku.

»Glede na to, da smo končali kot zadnje moštvo v ligi, nam sistem še vedno omogoča preboj v končnico. Ne glede na vse smo zmago ali dve oddaljeni od končnice, razpored nam gre na roko, od prvih petih tekem imamo štiri doma, če bomo prvo tekmo pripeljali v našo korist, bo samozavest, ki smo jo dobili v zadnjih tekmah, unovčili tudi za prihajajoče. Če odigramo tako kot zadnjo tekmo proti Dunaju, se nas lahko boji vsak,« je o možnostih zmajev govoril Andrej Tavželj.

Njegov trener Fabian Dahlem se zaveda, da bo naloga težka, a je prepričan, da možnosti obstajajo: »Veselimo se drugega dela. Imamo dober urnik z dvema tekmama doma za začetek, kar je prednost, čaka nas neke vrste derbi z Beljakom, pa še ena domača tekma v nedeljo. A moramo gledati tekmo za tekmo, pokazati moramo najboljši hokej. Upam, da se bodo nekateri poškodovani igralci vrnili. Seveda si želimo priti v končnico, za to smo tu. Vemo, da nimamo bonus točk, a že tekma z Beljačani bo prva priložnost, da pridemo do tja.«

Ljubljančani so zadnjo tekmo prvega dela odigrali kar brez deseterice poškodovanih hokejistov, ki pa se počasi vračajo po poškodbah. Vsaj na prvi tekmi bodo še manjkali David Planko, Luka Kalan in Anže Ropret, vsi drugi pa naj bi bili nared. »Še vedno so trije, štirje poškodovani, manjkal bo zelo pomemben člen Ropret. A to nas ne bo zmotilo, igrali bomo, kot znamo in dali vse od sebe in skušali zmagati. Recept so neverjetne obrambe Oliverja, mi pa moramo izkoristiti napake tekmecev. Zelo pomembna bo prva tekma, Beljak začenja s šestimi točkami, mi z ničlo. Če dobimo tri točke, smo v sredini in bomo dobili velik zagon.« je dejal še en »rekonvalescent« Gregor Koblar

Zmaji odslej brez Kaspitza

So pa na današnji novinarski konferenci v ljubljanskem moštvu potrdili, da bodo sezono nadaljevali brez avstrijskega napadalca Rolanda Kaspitza. Izkušeni 34-letni hokejist se je odločil za prestop v Gradec, česar pa v njegovem dosedanjem klubu niso želeli pokomentirati.

»To ni vprašanje zame, niti si ne bi upal komentirati možnosti odhoda Kaspitza v Gradec. To je vprašanje za vodstvo lige,« je dejal predsednik kluba Marko Popovič. S svojim odgovorom je posredno namignil na pravilnik tekmovanja, po katerem igralci med sezono ne bi smeli prestopati iz kluba v klub znotraj lige. Kaspitz pa je z odhodom v Gradec storil ravno to.