Edo Murić želi k Partizanu, vendar ga ovira Klobučarjev primer

Slovenski reprezentant Edo Murić bi rad kariero nadaljeval pri Partizanu, ki pa Jaki Klobučarju dolguje denar.

Objavljeno
09. september 2014 14.31
Spain Basketball World Cup
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Beograd - Glavni trener Partizana Duško Vujošević je za srbsko tiskovno agencijo Beta razkril, da bi se klubu rad pridružil slovenski reprezentant Edo Murić, vendar pa prestop omejujejo obveznosti kluba do nekdanjega člana Jake Klobučarja.

Beograjski klub se trenutno ne more okrepiti z Edom Murićem, ker mu je mednarodno košarkarsko razsodišče (BAT) izreklo prepoved registracije tujih igralcev, razlog pa tiči v neplačanih obveznostih do Klobučarja, ki je za moštvo igral v sezoni 2010/11.

Kot je pojasnil Vujošević, naj bi Klobučarjev agent Aleksander Rašković domnevno preslepil predsednika Partizana Predraga Danilovića, da je privolil v spremembo pogodbe s Klobučarjem, na podlagi katere se je klub zavezal, da bo košarkarju izplačal 138.000 evrov, če prvotno dogovorjenih 38.000 evrov ter bonus v višini 10.000 evrov ne bosta pravočasno izplačana.

»Klobučarjev menedžer je Danilovića prepričal, da je podpisal omenjeno spremembo, češ da gre le za formalno spremembo, s katero bi se izognili pravdanju pred mednarodnim razsodiščem. Ko smo le prišli do nekega denarja, pa je košarkar dejstvo, da je iztekel rok, predviden z revizijo pogodbe, izrabil v svoj prid ter je zahteval denar, ki ga ni zaslužil. Menedžer pa se je potem začel sprenevedati, da ni pooblaščen in da več ni njegov agent, kar seveda ni res. Številne veseli dejstvo, da se je Partizan znašel v takšni težki situaciji ter opogumljajo tudi druge igralce, da začnejo zahtevati denar. Nekateri igralci, ki jim prav tako dolgujemo denar, čakajo, kako se bo ta zadeva razpletla. Resnični prijatelji se pokažejo v stiski, Partizan pa je trenutno v velikih težavah. Eden od načinov, kako mu pomagati, pa je, da si potrpežljiv pri zahtevi za izplačilo dolga,« je dejal trener Partizana.

Murić je pripravljen sprejeti skromne pogoje

Duško Vujošević je v nadaljevanju pogovora pojasnil, da si Edo Murić zelo prizadeva za prihod k Partizanu in je pripravljen sprejeti tudi skromne pogoje.

»Murić se bi nam želel pridružiti. Ker ve, da smo v zelo težkem finančnem položaju, bi igral za zelo skromne pogoje. Vendar pa, če želimo tudi letos tekmovati v državnem prvenstvu in jadranski ligi, moramo vprašanje razsodišča umakniti z dnevnega reda ter omogočiti tudi te skromne pogoje. Crvena zvezda, Budućnost in Cedevita bodo sezono začeli še močnejši, prenovljena je tudi Cibona, zato pozivam našo upravo, da vzpostavijo vsaj minimalne pogoje za delo,« je razkril Vujošević.