Erjavec še štiri leta na čelu košarkarske zveze

Matej Erjavec je pričakovano dobil nov mandat za vodenje KZS, saj ni imel protikandidata.

Objavljeno
15. marec 2018 21.08
Na sliki Matej Erjavec. Tiskovna konferenca košarkarske reprezentance. Ljubljana 29. junij 2017 [košarkarska reprezentanca,Ljubljana,Matej Erjavec]
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Ljubljana - Z veliko večino so delegati Košarkarske zveze Slovenije na skupščini potrdili nov štiriletni mandat dosedanjemu predsedniku Mateju Erjavcu. Njegovi poglavitni cilji so uvrščanje članskih reprezentanc na največja tekmovanja ter krepitev in popularizacija klubske košarke v Sloveniji.

Erjavec je ohranil vodstveno strukturo zveze, kar pomeni, da bo generalni sekretar še naprej Rašo Nesterović, njegov namestnik Aleš Križnar, podpredsednika Gregor Griljc in Igo Gruden, povsem pa je zamenjal člane nadzornega odbora KZS. To so po novem Primož Pusar, Jernej Smisl, Tomo Tiringer, Valter Bogataj in Borut Jereb. Novi člani častnega razsodišča KZS pa so Uroš Jakopič, Jože Ulčar in Barbara Konečnik.

»Članom Košarkarske zveze Slovenije se zahvaljujem za zaupanje in podporo, čeprav vem, da naslednje obdobje za nas ne bo lahko. Skušali bomo še bolj prisluhniti klubom in jim pomagati ter dvigniti raven klubske košarke v Sloveniji. To verjetno pomeni tudi kakšne spremembe v posameznih ligaških tekmovalnih sistemih, če bo prišlo do konsenza zanje. Košarkarsko dogajanje v najbolj ambicioznih sredinah, kot sta na primer trenutno Ljubljana in Koper pri moških ter Celje pri ženskah, pa tudi še kje drugje, vzbuja upanje, da bodo naši klubi kmalu regionalno in mednarodno še bolj konkurenčni. Slovenski klubi morajo vzgajati mlade igralce in imeti čim močnejše državno prvenstvo, hkrati pa moramo imeti tudi vsaj nekaj klubov, ki so sposobni tekmovati v evropskih tekmovanjih. KZS bo to podpirala po najboljših močeh. Zato si tudi želim, da bi zvezam in vodstvu regionalne lige uspelo doseči nek kompromis in uskladiti koledar ter ključna pravila. Na reprezentančnem področju pa si želim v prvi vrsti dogovor med Fibo in Ulebom, ki bo omogočil, da branimo osvojene pozicije in naskakujemo nove zmage z vsemi najboljšimi košarkarji,« je v prvi izjavi povedal Erjavec.

Matej Erjavec, sicer nekdanji košarkar Janč, Parkljev in Slovana, danes pa univerzitetni diplomirani pravnik, ki že od leta 2003 vodi svojo odvetniško pisarno, je deseti predsednik KZS. V samostojni Sloveniji so bili to pred njim Roman Volčič, Dušan Šešok, Mirjan Bevc in Marko Sok, pred tem pa še Miloš Mitič, Miran Potrč, Peter Breznik, Stane Dolanc in Tine Benedičič.