Evroliga: Nesterović popeljal Olympiacos med najboljših osem

Nocoj so bili na sporedu še zadnji obračuni predzadnjega kroga košarkarske evrolige, kjer je vnovič blestel slovenski center Rašo Nesterović, ki je dosegel 16 točk za zmago Olympiacosa nad Fenerbahčejem. V velikem derbiju skupine F je Barcelona po podaljšku ugnala Maccabi.

Objavljeno
24. februar 2011 21.26
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Ljubljana - V ospredju današnjih obračunov 5. kroga košarkarske evrolige je bil dvoboj najuspešnejših moštev, saj sta se v Tel Avivu pomerila Maccabi in Barcelona. Domačini so v prvem polčasu prikazali dobro predstavo in večino časa vodili z desetimi točkami razlike.

V drugem polčasu pa so se razigrali aktualni prvaki iz Barcelone, kjer sta bila v ospredju predvsem Juan Carlos Navarro (17 točk) in Terence Morris (22 točk). Po 40. minutah igre je bil izid izenačen na 60:60, zato smo spremljali podaljške, kjer so katalonci prišli še do pete zmage v drugem delu evrolige in tudi zasedli sam vrh lestvice v skupini F.

Slovenski reprezentant Erazem Lorbek je za Barcelono tokrat dosegel osem točk, a ob tem zadel izjemno pomemben met za tri točke ob koncu tekme, ki je kataloncem prinesel podaljšek. Jaka Lakovič je na parketu preživel le štiri minute in ni vknjižil nobene točke.

Blestel tudi Nesterović

Nocoj pa je blestel nekdanji slovenski kapetan Rašo Nesterović, ki nosi dres grškega Olympiacosa. V derbiju skupine H sta se pomerila prav grško moštvo in turški Fenerbahče, kjer so se končne zmage veselili grški košarkarji (65:77), ki se se tako že prebili v četrtfinale evrolige. Eden od osrednih junakov obračuna je bil Rašo, ki je v 24. minutah igre dosegel 16 točk, zbral pa je tudi 9 skokov in 3 blokade.

Skupina E:
Panathinakos - Lietuvos Rytas 67:68
Caja Laboral - Unicaja 78:63

Vrstni red v skupini E: 1. Panathinakos (8 točk), 2. Caja Laboral (8 točk), 3. Lietuvos Rytas (8 točk), 4. Unicaja (6 točk).

Skupina F:

Union Olimpija - Lottomatica Roma 76:87
Maccabi - Barcelona 85:92

Vrstni red v skupini F:
1. Barcelona * (10 točk), 2. Maccabi * (8 točk), 3. Lottomatica (6 točk), 4. Union Olimpija (6 točk).

Skupina G:

Montepaschi Siena - Efes Pilsen 88:76
Partizan - Real Madrid 56:51

Vrstni red v skupini G:
1. Real Madrid * (10 točk), 2. Montepaschi Siena (8 točk), 3. Efes Pilsen (7 točk), 4. Partizan (5 točk).

Skupina H:
Žalgiris - Valencia 74:80
Fenerbahče - Olympiacos 65:77

Vrstni red v skupini H:
1. Olympiacos * (9 točk), 2. Fenerbahče (8 točk), 3. Valencia (7 točk), 4. Žalgiris (6 točk).

* moštva uvrščena v četrtfinale