Evroligaško slovo zmajev od Stožic

Košarkarji Uniona Olimpije bodo v sredo odigrali še zadnjo tekmo evrolige v dvorani Stožice v tej sezoni. Gost bo rimska Lottomatica s trenerjem Sašom Filipovskim, ki enako kot Ljubljančani nima več možnosti za napredovanje v četrtfinale.

Objavljeno
21. februar 2011 15.29
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Ljubljana - Dva kroga pred koncem drugega dela sta v skupini F že določeni ekipi, ki se bosta uvrstili v nadaljnje tekmovanje, prav tokratni krog pa bo verjetno določil še končni vrstni red. Tekma med Unionom Olimpijo in Lottomatico (20.45) bo odločala o tretjem mestu v skupini, derbi v Tel Avivu med Maccabijem in Barcelono pa o prvem. Izraelci so prvo tekmo v Kataloniji izgubili z desetimi točkami razlike, piše STA.

Zmaji si nočejo privoščiti še tretjega zaporednega poraza v stožiški trdnjavi, zato obljubljajo, da bodo storili vse, da ohranijo zmago doma. »Zelo pomembno je, kako bomo končali evroligo. Ne samo v sredo proti Lottomatici, tudi prihodnji teden na gostovanju v Barceloni se moramo čim bolje odrezati. Ostati moramo zbrani, saj nas v prihodnjem obdobju čakajo pomembne in zahtevne preizkušnje v ligi NLB,« pravi Jure Zdovc.

Ljubljanski trener v svoji vrsti ne računa več na na ameriškega organizatorja igre Marqueja Perryja, na tekmi z Lottomatico bo manjkal tudi Dino Murič, ki si je na zadnji evroligaški tekmi poškodoval koleno in bo prisiljen počivati tri mesece. Vprašljiv je tudi nastop Kennyja Gregoryja, ki je odpotoval v ZDA, na obisk k bolnemu očetu.

Priložnost za rezerviste

V zadnjem obdobju je trener Jure Zdovc več priložnosti ponudil rezervistom, med njimi tudi 18-letnemu Janu Španu, ki je večjo minutažo dobro izkoristil. »Moja naloga je igrati čim bolj agresivno v obrambi, napadati tekmečev prenos žoge in pritiskati na njihovega organizatorja igre. V napadu pa skušam igrati z glavo, umirjeno ter razigravati soigralce. Če imam prost met, pa ga seveda izkoristiti,« pravi Špan.

Lottomatica je od prihoda Saša Filipovskega izgubila vse štiri tekme v evroligi. Doma tesno z Unionom Olimpijo (63:64) ter po ogorčenem boju z Barcelono (65:74), v gosteh pa podobno visoko kot Olimpija z Maccabijem ter prepričljivo v Barceloni. Bolje ji gre v italijanskem prvenstvu, kjer je po prihodu slovenskega stratega zabeležila tri zmage in dva poraza, tako da zaseda sedmo mesto med 16 ekipami, še poroča STA.