Džikić slavil ob vrnitvi v Novo mesto

Košarkarji Krke so nastope v evropskem pokalu pričeli s porazom, saj je bil boljši Lietuvos Rytas (73:65).

Objavljeno
15. november 2011 19.41
Posodobljeno
15. november 2011 19.50
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Novo mesto - Novomeški košarkarji so izgubili uvodno tekmo evropskega pokala, na kolena so jih spravili tekmeci iz Vilniusa. V izjemno izenačenem obračunu je odločitev o zmagovalcu padla v zadnji četrtini, mož odločitve pa je bil ameriški organizator igre Tyrese Rice, ki je Dolenjcem nasul 19 točk in sijajno vodil svoje soigralce, piše STA.

Na parketu dvorane Leon Štukelj se je od prve minute odvijal ogorčen boj za vsak košček igrišča, prednost je bila bolj ali manj na strani domačih košarkarjev, najvišja pa je znašala zgolj šest točk (28:22). V 16. minuti je litovska zasedba, ki jo vodi nekdanji strateg novomeške ekipe Aleksandar Džikić (v minuli sezoni je Krko popeljal do končne zmage v državnem prvenstvu in evropskem pokalu challenge) tekmo postavila v začetno izhodišče (28:28), negotovost pa se je nadaljevala do zadnje četrtine.

Ta je minila v znamenju košarkarjev iz litovske prestolnice, ki so v 32. in 35. minuti resda ostali brez makedonsko-ameriškega centrskega para Predrag Samardžiski-Lawrence Roberts, na svoji strani pa so vendarle imeli dovolj razpoložene košarkarje. Najbolj je blestel Rice, svoje pa sta prispevala Mindaugas Katelyanas s 15 in Ronaldas Seibutis z 12 točkami.

V domači zasedbi je najbolj prepričljivo predstavo prikazal Jerome Jordan z 20 točkami in osmimi skoki, njegov rojak Allan Ray pa je prispeval 14 točk. Krka bo v naslednjem krogu (22. novembra) gostovala pri francoskem Le Mansu.

Evropska liga, 1. kolo:

Skupina F:

Azovmaš - Le Mans 79:76

Krka - Lietuvos Rytas 65:73