FIBA načelno za popust Sloveniji

Znižanja kotizacije za FIBA Europe za t. i. partnersko sodelovanje bo znova na dnevnem redu že čez nekaj dni.

Objavljeno
24. september 2012 12.33
uho/ KOSARKA - NK
B. E., šport
B. E., šport

München – Po včerajšnji izredni seji upravnega odbora FIBA Europe je še nekaj ovir manj za gostitelje EP 2013 v Sloveniji. Delegati so namreč potrdili izbor Celja in Tivolija za nadomestni prizorišči namesto Novega mesta in Ptuja, hkrati pa po mesecih ohlajanja odnosov s predsednikom celinskega združenja Olafurjem Rafnssonom izrekli podporo slovenskim prirediteljem, prepričani, da bodo od 4. do 22. septembra pripravili vrhunski spektakel.

Generalni sekretar KZS Iztok Rems je v Münchnu izročil predsedniku FIBA Europe izvode pogodb s podpisi županov štirih prizorišč EP (Celja, Jesenic, Ljubljane in Kopra) in finančno jamstvo slovenske vlade, na podlagi katerega je izrazil zaupanje, da bodo vse dvorane prenovljene po standardih EP.

Odprto je ostalo le vprašanje znižanja kotizacije za FIBA Europe za tako imenovano partnersko sodelovanje, ki bo znova na dnevnem redu že čez nekaj dni. Upravni odbor je včeraj podprl slovensko prošnjo, odločitev o 3,5 milijona vrednem deležu pa bo padla v razširjeni sestavi, saj so v to poglavje vključeni trije poslovni subjekti. Prihodki gredo najprej na račun podjetja FIBA Properties, ki si vzame deset odstotkov, od preostanka pa mora FIBA Europe nakazati svoji svetovni centrali kar 60 %.