Filipovski: Brez evforije, s srčnostjo in borbenostjo naprej

Po sinočnji prvi zmagi Uniona Olimpije v novi evroligaški sezoni trener Sašo Filipovski ostaja na realnih tleh.

Objavljeno
03. november 2011 10.24
Posodobljeno
03. november 2011 10.24
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Košarkarji Uniona Olimpije so po dveh porazih v evroligi (proti Barceloni in Sieni) sinoči v Stožicah le vpisali prvo zmago in s 70:62 premagali poljsko ekipo Asseco Prokom.

Zmajem je to uspelo v oslabljeni zasedbi, saj je po poškodbi kapetana Gorana Jagodnika, za slabe novice poskrbel še njegov »namestnik« Damir Markota, ki se je poškodoval na zadnjem teningu pred tekmo in tako na parketu prebil le nekaj minut. Vseeno je ljubljansko moštvo z odličnim Dannyjem Greenom na čelu (prispeval je 23 točk in bil uspešen zlasti v metu z razdalje) zanesljivo prikrmarilo do prvega evroligaškega uspeha in razveselilo skoraj 5000 navijačev v dvorani Stožice.

Filipovski: Želim si več takšnih tekem

Navijačem se je po koncu tekme zahvalil tudi trener Sašo Filipovski, ki je bil zadovoljen s predstavo svojih košarkarjev in jim čestital za borbenost. »Zadovoljen sem s pristopom in z načinom igre. Trdno smo igrali v obrambi in pametno v napadu. Želim si čim več takšnih tekem. To je prva evroligaška zmaga, prebili smo led, seveda pa nas čaka še veliko dela. Je pa to dobra spodbuda za naprej,« je Filipovski povedal po koncu tekme.

Kot je dejal, je zmaje na igrišču odlikovala srčnost, borbenost in timski pristop. »Dobro smo nadzorovali žogo, izgubili smo jih le šest, požrtvovalno smo igrali tudi v obrambi in se borili za vsako žogo,« je še dejal Filipovski in obenem obžaloval, da je ekipo tik pred zdajci spet presenetila poškodba. Znova jo je skupil kapetan, tokrat Markota, ki je zaradi bolečin v rami na parketu prebil le kratek čas. »Markota je na zadnjem treningu dobil močan udarec v ramo. Pred tekmo je dobil dve blokadi, a nato na ogrevanju ni mogel dvigniti roke. Glede na potek tekme, je dejal, da bo vseeeno poskusil in stisnil zobe za nekaj minut, vendar pa kaj več ni zmogel. Upam, da ne gre za hujšo poškodbo, saj je ekipa že tako ali tako zdesetkana,« je povedal trener.

Olimpijo naslednja evroligaška preizkušnja čaka v sredo, 9. novembra, ko bo v Stožicah (19.00) gostila Galatasaray, katerega barve brani tudi slovenski reprezentant Jaka Lakovič. Filipovski zagotavlja, da zmaga v ekipi ni povzročila nikakršne evforije. »Tekmovalcem sem takoj povedal, da ne bo nobenega praznovanja. Zdaj se moramo popolnoma osredotočiti na tekmo v ligi ABA z Radničkim. Gre za zelo neugodno ekipo, ki išče presenečenje na gostovanjih. Mi smo na drugi strani ekipa, ki bo morala močno garati, nismo izkušeni, da bi lahko rutinersko prišli do zmage, zato se bomo morali boriti s 120 odstotki.«