Filipovski: Evroliga je za nas božji dar

Trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski je na evroligaškem medijskem dnevu spregovoril o pričakovanjih pred novo sezono.

Objavljeno
27. september 2012 15.44
Posodobljeno
27. september 2012 15.44
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Dvorana Stožice je danes gostila evroligaški medijski dan, na katerem so člani Uniona Olimpije, na čelu s trenerjem Sašom Filipovskim, govorili o novi tekmovalni sezoni.

Olimpija, ki v evroligi nastopa neprekinjeno vse od njene ustanovitve, zaradi spremenjenih pravil v prihodnji sezoni nima več zagotovljenega nastopa v tem tekmovanju. Ljubljanski košarkarji se bodo morali zato izkazati v prvenstvu ABA, saj se prvo- in drugouvrščena ekipa uvrstita v evroligo, česar se zaveda tudi Sašo Filipovski.

»Zavedati se moramo, da je za nas evroliga že letos božji dar. Vodstvo namreč že več let natančno spremlja položaj našega kluba in točno ve za vse naše težave. Hkrati evroliga postaja vedno bolj tržno usmerjeno tekmovanje - želi se prebiti celo na kitajski trg, zato je malo verjetno, da nam bo vodstvo pogledalo skozi prste. Do evrolige se lahko prebijemo le skozi ligo ABA,« pravi Filipovski, ki je spregovoril tudi o ciljih pomlajene ljubljanske ekipe.

»Cilji kluba v tej sezoni so čim uspešneje nastopiti v evroligi in hkrati kaliti mlade igralce za prihodnje nastope. V ligi ABA se želimo prebiti do mest, ki vodijo v evropska tekmovanja, na domači sceni, torej pokalnem in državnem tekmovanju, pa hočemo osvojiti obe lovoriki,« dodaja trener Olimpije.

Ta bo jutri zvečer dobila tekmeca prvega kola evrolige (12. oktober), saj se bodo v Desiu pri Milanu namreč končale kvalifikacije. Zmagovalec le-teh bo napredoval v skupino A, v kateri so poleg Ljubljančanov še Fenerbahče Carigrad, Himki Moskva, Real Madrid in Panathinaikos. V polfinalu kvalifikacij se bodo pomerili Mapooro Cantu - Nymburk in Unics Kazan - Le Mans Sarthe.

Union Olimpija bo tekmovalni sezoni 2012/13 vse tekme evrolige igrala ob petkih (prvo domačo 19. oktobra proti Fenerbahčeju), srečanja lige ABA pa ob ponedeljkih.