Pokala v Turčiji in v Španiji v slovenskih rokah

Banvit je bil z Vidmarjem, Murićem in Filipovskim najboljši v Turčiji, Real Madrid z Dončićem pa v Španiji.

Objavljeno
19. februar 2017 21.19
jsu*Gašper Vidmar
A. V.
A. V.
Istanbul - Slovenska košarkarska reprezentanta Gašper Vidmar in Edo Murić sta z Banvitom osvojila pokal Turčije. V finalu so košarkarji iz Bandirma, ki jih vodi slovenski trener Sašo Filipovski, s 75:66 premagali Anadolu Efes Istanbul. Z dvojnim dvojčkom, enajstimi točkami in enajstimi skoki se je izkazal Vidmar, Murić je k zmagi prispeval dve točki in skok.

Za Banvit je bila to prva lovorika, do nje pa so prišli po zmagah nad Bešiktašem v četrtfinalu in Galatasarayem v polfinalu, v finalu pa so bili boljši še od Anadolu Efesa. Najboljša strelca Banvita sta bila Jordan Theodore z 19 točkami in Gediminas Orelik s 17, v poraženi ekipi pa je bil najboljši Derrick Brown s 15 točkami in 12 skoki.

Luka Dončić z Realom do pokalnega naslova

Slovenski košarkar Luka Dončić še naprej navdušuje v dresu madridskega Reala. S kraljevskim klubom je v španskem pokalnem tekmovanju v finalu v Vitorii s 97:95 premagal Valencio, do konca februarja še 17-letni Dončić pa je k zmagi madridskega kluba prispeval devet točk, štiri skoke in šest podaj.

Za Real je bila to že četrta zaporedna pokalna lovorika, skupaj pa že 27. V polfinalu je s 103:99 premagal Baskonio, na tej tekmi pa je bil Dončić s 23 točkami, kolikor jih je dosegel tudi Sergio Lull, tudi najbolj učinkovit igralec madridske ekipe. Ob tem je imel še šest skokov in tri podaje, medtem ko Jaka Blažič za Baskonio ni igral.

V drugem polfinalu je Valencia s 76:67 presenetila Barcelono, v finalu pa je namučila tudi Real. Najboljši strelci finalnega obračuna so bili Bojan Dubljević z 28 točkami v ekipi Valencie ter Sergio Lull z 22 in Anthony Randolph z 20 v vrstah aktualnih španskih pokalnih zmagovalcev.