Gogi 6-6-2 za Vročico, Williams kršil pravila

Miami Heat je na pripravljalni tekmi tesno izgubil z Utah Jazz. Čenčar ni igral za Denver. Nov začetek 30. julija. NBA preiskuje zvezdnika LA Clippers.

Objavljeno
26. julij 2020 08.12
Posodobljeno
26. julij 2020 09.08
Goran Dragić je na parketu prebil 20 minut. FOTO: USA Today Sports
STA
STA
Orlando - Košarkarji ekipe Miami Heat so v svoji drugi pripravljalni tekmi pred nadaljevanjem severnoameriške lige NBA igrali z Utah Jazz in tesno izgubili. Rezultat je bil 101:99 za Utah.

Nekdanji kapetan slovenske reprezentance Goran Dragić je za vročico v 20 minutah in pol dosegel šest točk, šest podaj in dva skoka.

Pri Miamiju, ki je prvo od treh pripravljalnih tekem dobil, sta s 27 oziroma 20 točkami izstopala Kelly Olynyk in Tyler Herro. Na drugi strani je za tekmece 21 točk dosegel Rudy Gobert.

NBA preiskuje Williamsa


Vodstvo lige NBA preiskuje dejanja Louja Williamsa, ki naj bi prekršil protikoronska pravila pred nadaljevanjem lige. Košarkar ekipe Los Angeles Clippers je dobil dovoljenje, da zaradi očetovega pogreba zapusti Orlando, kjer so zbrani igralci vseh ekip, v Atlanti pa naj bi nato obiskal striptiz klub. Kot poroča ESPN, so 33-letnega košarkarja videli v nočnem klubu z masko na obrazu in pijačo pred seboj, njegovo fotografijo pa je na Instagram računu objavil tudi raper Jack Harlow, ki pa jo je pozneje izbrisal. Williams se brani, da se je udeležil večerje po pogrebu, nato pa se je še malo pozabaval. »Vprašajte moje soigralce, katera je moja najljubša restavracija v Atlanti. Ali se je prepovedano malce poveseliti, ohladite se malo,« je tvitnil Williams.


image
Lou Williams (23) naj bi bil v nočnem lokalu. FOTO: Jasen Vinlove/USA Today Sports


Slabi dve minuti pred koncem igre je Miami povedel s 97:96, potem ko je Gabe Vincent zadel oba prosta meta. Nato pa so košarkarji Utaha dosegli pet zaporednih točk in minuto in trinajst sekund pred koncem povedli s 101:97. Prednosti do konca niso več izpustili iz rok, končni izid pa je z zadetima prostima metoma pol minute pred koncem postavil Chris Silva. Solomon Hill je čisto ob koncu tekme poskušal z metom za tri točke, a je bil neuspešen.
 

Poraz Denverja


Prav tako je v izgubila ekipa Denver Nuggets, pri kateri Vlatka Čančarja ni bilo v postavi. Moštvo New Orleans Pelicans je bilo boljše s 119:104. Nickeil Alexander-Walker je za zmagovalce dosegel 21 točk, pri Denverju je bil najboljši strelec Troy Daniels (28 točk).

Redni del sezone se bo v Disneyjevem športnem kompleksu na Floridi nadaljeval 30. julija.
 

Košarkarice med himno v slačilnico


Začetek letošnje sezone v WNBA pa je minil v znamenju opozarjanja na rasne krivice. Igralke ekip Seattle Storm in New York Liberty so pred začetkom tekme med ameriško himno odkorakale z igrišča v slačilnico. 

V začetku meseca je WNBA sporočila, da bo skrajšana sezona posvečena socialnim pravicam ter da bo prvi teden sezone 2020 osredotočen na gibanje Črna življenja štejejo (Black Lives Matter). Ekipi sta imeli na dresih zapisano ime Breonne Taylor, temnopolte 26-letne ženske, ki so jo policisti v Louisvillu marca osemkrat ustrelili in ubili na njenem domu. Na koncu se je izkazalo, da so na napačnem kraju iskali napačnega osumljenca. Kljub številnim protestom so le enega policista odpustili, nobenega pa aretirali.