Goran Dragič iz Phoenixa v Houston

Slovenski košarkarski reprezentant Goran Dragič je vse od odhoda v ligo NBA veljal za Phoenixov projekt prihodnosti, toda sredi njegove tretje sezone v tem moštvu bo vendarle moral zamenjati klub. Delodajalci so ga namreč včeraj odstopili Houstonu v zameno za branilca Aarona Brooksa.

Objavljeno
25. februar 2011 07.49
R. T., delo.si
R. T., delo.si
Phoenix – Sinoči se je zaključil prestopni rok v ligi NBA. Med 48 košarkarji, ki so ta teden zamenjali sredine, devetnajst med njimi dobesedno v zadnjih minutah, je tudi Ljubljančan Goran Dragić, ki se iz Phoenixa seli v Houston. V Teksas se bo podal kot zamenjava za Aarona Brooksa, ki je bil nezadovoljen s svojim statusom v ekipi. Hkrati so Sunsi Houstonu prepustili prvi izbor na naboru. Dragić je imel v dresu Phoenixa v tej sezoni povprečje 7,4 točke in 3,1 podajo na tekmo.

»Naše zanimanje za Dragića se vleče že iz izbora 2008. Je čvrst, tekmovalen in ima izkušnje z nastopi v končnicah. V zadnjih sezonah je dozorel v solidnega branilca,« je dejal športni direktor Houstona Daryl Morey. Za razliko od Phoenixa, ki se še poteguje za uvrstitev v končnico, so pri Houston letos te želje že opustili. Ekipa ima izkupiček 28-31 in se med petnajstimi moštvi na zahodu nahaja na enajstem mestu, poroča STA.

Konec prestopov in menjav

Lanski finalist Boston se je zahvalil petim igralcem, ki so leta 2008 postali prvaki lige; Kendrick Perkins in Nate Robinson sta odšla v Oklahoma City kot zamenjava za Jeffa Greena in srbskega centra Nenada Krstića. Hkrati je iz Bostona odšel tudi mladi turški košarkar Semih Erden.

Prvaki Lakersi ter Miami Heat nista bila udeležena v prestopnem roku, zato pa so toliko več menjali New York, Denver in Minnesota. Skupaj je bilo med temi tremi klubi zamenjanih kar dvanajst igralcev; Knicksi so dobili težko pričakovane Carmela Anthonyja, Chaunceyja Billupsa, Renalda Balkmana, Anthonyja Carterja ter Sheldona Williamsa. Pri Nuggetsih bodo po novem igrali Wilson Chandler, Raymond Felton, Danillo Gallinari, Kostas Kofos ter Timofej Mozgov, k Timberwolvesom pa sta se preselila Anthony Randolph ter Eddy Curry.

V središču zanimanja je bil tudi lastnik New Jersey Netsov Mihajil Prokorov, drugi najbogatejši Rus po lestvici Forbes, ki je v klub, potem ko mu je propadel posel s Carmelom Anthonyjem, iz Utaha pripeljal Derona Williamsa. V zameno za Derricka Favorsa, Devina Harrisa, prvi krog na izboru letos ter bogato denarno nadomestilo.