Goran Dragić spet blestel: 18 minut, 19 točk

V pripravljalnih dvobojih pred začetkom sezone NBA uspešna kluba obeh Slovencev, Gorana Dragića in Bena Udriha.

Objavljeno
10. oktober 2013 11.48
ap Heat Suns Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Portland - Slovenski košarkarski reprezentant Goran Dragić še naprej blesti v pripravljalnih dvobojih pred začetkom nove sezone NBA konec meseca. Branilec moštva Phoenix Suns, ki so ga na zadnjem eurobasketu na slovenskih tleh izbrali v udarno peterko prvenstva, je namreč tudi v prijateljskem obračunu v Portlandu v slabih 18 minutah prispeval kar 19 točk in dodal še pet podaj k zmagi sonc s 104:98.

Dragić je imel, podobno kot že pred dnevi proti Maccabi Haifi, vnovič izjemno mirno roko (met iz igre 7:9), že do glavnega odmora pa je nabral 14 točk. Bil je najučinkovitejši mož na parketu skupaj s članom Portlanda Damianom Lillardom, ki je prav tako vpisal 19 točk, pri Phoenixu pa sta se strelsko izkazala še Marcus Morris (15) in Channing Frye (14).

Moštvo New York Knicks pa je v Providenceu le strlo odpor Bostona in zmagalo s 103:102, odločilni točki je osem sekund pred zadnjim piskom sirene prispeval 21-letni Tim Hardaway Jr., sin nekdanjega istoimenskega zvezdnika NBA. Beno Udrih je k zmagi kratkohlačnikov v dobrih 18 minutah prispeval po štiri točke (met iz igre 2:8) in podaje ter dodal še en skok, najučinkovitejši pa je bil Iman Shumpert (18).