Helios odslej pod Beadrovo taktirko

Srbski košarkarski strokovnjak je nasledil Dejana Čikića, ki je trenerski stolček januarja zasedel le začasno.

Objavljeno
09. maj 2017 11.37
vidic košarka
J. P.
J. P.

Domžale - Košarkarji moštva Helios Suns, državni prvaki v sezoni 2015/16, imajo novega trenerja. Za domžalsko moštvo bo odslej skrbel 46-letni srbski strokovnjak Jovan Beader, ki je svojčas že vodil Beopetrol, Partizan, Rjazan, Torlak in nazadnje Al-Kuwait, s katerim je zasedel drugo mesto na prvoligaški razpredelnici, bil pa je tudi pomočnik trenerja pri evroligaškem Nižjem Novgorodu in Banvitu iz Bandirme.

Beograjčan, ki zagovarja močno obrambo, hitre protinapade in konstantno rast ekipnega duha, obenem pa je znan kot strokovnjak za individualno delo za razvoj igralca, bo novo funkcijo nastopil prihodnji ponedeljek, skupaj z vodstvom kluba pa ga že takoj čaka sestava moštva za prihodnjo sezono.

Domžalčane, ki so v tej sezoni lige Nova KBM zasedli šesto mesto, je po januarskem odhodu Jakše Vulića vodil Primorec Dejan Čikić, strokovnjak za delo z mladimi, ki je izpraznjen stolček zasedel ob dogovoru, da se po koncu sezone vrne na mesto vodje klubskega mladinskega pogona. Pod Čikićevo taktirko so kar štirje člani ekipe U-19 (Aljaž Bratec, Nejc Klavžar, Urban Oman in Matic Vesel) dobili zajetnejšo minutažo in se preizkusili tudi na evropski ravni.