Helios z novim trenerjem že zmaguje

Domžalski košarkarji so se v tretjem kolu pokala Sixt Alpe Adria znesli nad slovaškimi Patrioti iz Levic (90:52).

Objavljeno
10. december 2015 15.03
rsi*Košarka Helios Rogaška
J. P.
J. P.

Domžale - Košarkarji moštva Helios Suns so v tretjem kolu novonastalega pokala Sixt Alpe Adria prvič nastopili pred domačimi navijači in se veselili zelo prepričljive zmage z 90:52 (71:36, 45:24, 31:10) nad slovaškimi Patrioti iz Levic. Z novim trenerjem Jakšo Vulićem, ki je nasledil Gašperja Okorna, so bili agresivni ob prve do zadnje minute in le še plemenitili razliko, ki je že ob prvem odhodu na odmor znašala kar 21 točk po neverjetnem delnem izidu 22:2.

Odlična je bila tudi tretja četrtina, v kateri so Domžalčani kar šestkrat zadeli z razdalje, od tega Željko Zagorac trikrat, dvakrat pa prvi strelec ekipe Jan Močnik z 19 točkami in sedmimi podajami. Vulić je priložnost za igro ponudil vsem razpoložljivim močem in tako omogočil nosilcem igre, da so se spočili pred sobotnim sosedskim prvoligaškim derbijem z Lastovko.

»Od začetka je bil promet enosmeren, naša igra je le za trenutek zastala v drugi polovici druge četrtine. Če želimo postati prava ekipa, moramo takšno igro ponoviti v vseh prihodnjih dvobojih,« je strnil trener Heliosa Vulić, njegov kolega na klopi Levic Teo Hojč, nekdanji trener Grosbasketa in Krkinega pogona, pa je pristavil: »Žal mi je, da zaradi utrujenosti nismo pokazali naše prave igre, saj smo resnično sposobni več. Preprosto smo bili brez energije za boljši rezultat.«