Hodžić prva okrepitev Sixta

Košarkarski prvoligaš Sixt Primorska se je okrepil z Alenom Hodžićem, ki je letos igral za Hopse.

Objavljeno
11. maj 2017 16.52
N. Gr.
N. Gr.
Koper - Košarkarji Sixt Primorske so že, čeprav sezone uradno še ni konec, prišli do prve okrepitve. To bo Koprčan Alen Hodžić, ki je v letošnji sezoni igral za Hopse s Polzele, kariero pa je začel pri zdajšnjem pomladku Sixt Primorske, ekipi Koš Koper.

V sezoni 2016/17 je 192 cm visoki Hodžić na 31 tekmah lige Nova KBM v povprečju zbral po 12,5 točke, 2,9 skoka in 3,2 podaje. Pred tem je bil tri sezone član Portoroža, po eno sezono pa je igral za Helios Suns in ljubljanske Parklje.

»Z veseljem sem se vrnil v domače okolje, v katerem sem se zaljubil v košarko. Pritegnila me je zgodba KK Sixt Primorska. V Kopru se dela dobro, klubi na Obali se povezujejo, kar je izjemnega pomena. Ne nazadnje pa se tu igra izjemno konkurenčna prvoligaška košarka,« je ob vrnitvi v Koper dejal 25-letni in 192 cm visoki Hodžić.

Po besedah Walterja Jeklina, direktorja Sixt Primorske, pa Hodžić ni edini igralec iz Primorske, ki bo v prihodnji sezoni okrepil njihove vrste. »Ključna želja je bila dopolniti igralski kader z domačimi košarkarji, zato toliko bolj veseli dejstvo, da se nam je priključil Alen, ki je prve košarkarske korake naredil prav v Kopru. Prepričan sem, da se bo ob Hodžiću naše moštvo okrepil vsaj še en zelo kakovostni primorski košarkar,« je dejal Jeklin.