Hot Rod izgubil poslednjo bitko

Nekdanji ameriški košarkar John Williams je za posledicami zahrbtne bolezni preminil v 54. letu starosti.

Objavljeno
11. december 2015 19.26
J. P.
J. P.

Sorrento - V 54. letu starosti je za posledicami zahrbtne bolezni, raka prostate, s katero se je pogumno boril zadnje mesece (od junija), umrl nekdanji odličen ameriški košarkar v ligi NBA, John »Hot Rod« Williams. Na intenzivni oddelek bolnišnice Baton Rouge so ga prepeljali pred dnevi, ko se mu je stanje poslabšalo, a ga možje v belem niso mogli več rešiti.

V najmočnejšem ligaškem tekmovanju na svetu je 211 centimetrov visoki (krilni) center preživel trinajst sezon, najdlje - med letoma 1986 in 1995 - pa je bil zvest Clevelandu. Pozneje je tri sezone branil tudi barve Phoenixa, kariero pa je zapečatil kot član Dallasa tik pred prelomom tisočletja, star 37 let. Vse do leta 2009 je bil vodilni na večni Clevelandovi lestvici po številu podeljenih blokad.

»Hot Rod je bil odličen, skrben in nesebičen soigralec. Popolnoma je bil podrejen ekipi. Bil je dragocen, inteligenten, a tudi podcenjen košarkar. Zaustavil je lahko vsakogar. Srečni smo, da je bil naš soigralec in prijatelj,« se mu je v imenu Clevelanda priklonil Danny Ferry.