Hrvaška se bo na domačem EP pomerila s Slovenijo

Hrvaška reprezentanca si je za nasprotnika na domačem EP izbrala Slovenijo, poročajo tamkajšnji mediji.

Objavljeno
27. september 2014 12.47
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Zagreb - Slovenska košarkarska reprezentanca bo predtekmovalni del evropskega prvenstva leta 2015 igrala na Hrvaškem, poročajo tamkajšnji mediji.

Za gostiteljico evropskega prvenstva je bila sprva izbrana Ukrajina, ki pa je zaradi zaostrenih družbenopolitičnih razmer ostala brez organizacije tekmovanja.

Evropska košarkarska zveza se je odločila, da bo skupinski del evropskega prvenstva potekal v štirih državah, in sicer v Franciji (Montpellier), Nemčiji (Berlin), Latviji (Riga) in na Hrvaškem (Zagreb). Izločilne boje bo gostil francoski Lille.

Gostiteljice so dobile tudi posebno ugodnost, saj so si lahko izbrale enega izmed tekmecev skupinskega dela. Naši južni sosedje so se odločili prav za Slovenijo, Francija je izbrala Finsko, Nemčija se je odločila za Turčijo, Latvija pa za Litvo.

Avanzo izrazil željo po igranju v Zagrebu

Direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo je po razglasitvi držav gostiteljic razkril željo, da bi Slovenija nastopila v Zagrebu: »Dejstvo, da bo ena od skupin tudi v bližnjem Zagrebu, pomeni možnost, da bi slovenski navijači, ki se leto za letom dokazujejo kot eni najboljših v košarkarskem svetu, po lanskem domačem EuroBasketu spremljali tako rekoč pred domačim pragom.«

Žreb evropskega prvenstva bo meseca novembra.

 

Jakostne skupine

1. Hrvaška, Francija, Litva, Španija

2. Srbija, Slovenija, Ukrajina, Finska

3. Grčija, Latvija, Bosna in Hercegovina, Turčija

4. Italija, Poljska, Belgija, Makedonija

5. Nemčija, Izrael, Češka, Gruzija

6. Rusija, Nizozemska, Islandija, Estonija