Ivković zapušča srbske košarkarje

Selektor srbske košarkarske reprezentance Dušan Ivković je odstopil s svojega položaja. Kot je zapisal v pismu, objavljenem na spletni strani srbske košarkarske zveze, ni več niti fizično niti mentalno sposoben voditi reprezentanco.

Objavljeno
14. februar 2011 14.25
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Beograd - »V okoliščinah, ki ga vsi dobro poznate, psihično in fizično nisem sposoben nadaljevati dela, ki sem ga začel leta 2008,« je v pismu zapisal zdaj že nekdanji selektor srbske reprezentance Dušan Ivković.

Srbske košarkaje je Ivković vodil od leta 2008, z njimi je na EP na Poljskem prišel do srebra, na lanskem SP v Turčiji pa so osvojili 4. mesto. Zaradi finančnih težav na zvezi, igralci premij za uvrstitve še vedno niso dobili, je Ivković že dlje kritiziral zvezo, tudi njegov položaj pa je bil že dlje negotov.

Vseeno pa je Ivković zatrdil, da finančne razmere ne zvezi niso bile razlog za njegov odhod. »Neizpolnjene finančne obveznosti zveze do mene niso razlog za mojo odločitev. Nikoli nisem vprašal, kdaj bom dobil plačo. V najtežjih časih, med embargom, sem reprezentanco vodil povsem volontersko. Ponujeni honorar sem takrat celo zavrnil in danes bi storil enako, če bi bilo to možno, saj se naša zveza sooča s številnimi težavami,« je še zapisal Ivković, ki se je zahvalil tudi vsem sodelavcem s katerimi je reprezentanco vodil v zadnjem obdobju.

Kot je Ivković povedal za B92, je o odločitvi razmišljal že precej časa. »Menim, da je to odločitev, ki je dobra za vse. Moja funkcija je pomembna, zato sem dolgo in veliko razmišljal, preden sem sprejel to odločitev,« je povedal.

Predsednik srbske zveze Dragan Kapičić je bil precej presenečen nad potezo Ivkovića, čigar naslednik še ni znan. »Po pogovorih v Atenah sem imel občutek, da bi selektor rad nadaljeval z delom. Presenečen sem, a seveda ima pravico, da odstopi.«