Izpolnjena želja: Carmelo Anthony v New Yorku

Ameriški košarkar Carmelo Anthony je po dolgotrajnih pogajanjih iz Denverja le prestopil k New York Knicksom. Ti naj bi za 26-letnega košarkarja odšteli 3 milijone dolarjev in Denverju prepustili tri izbore na naboru lige NBA.

Objavljeno
22. februar 2011 09.31
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
New York - Ameriški košarkar Carmelo Anthony je novi član moštva NBA lige New York Knicks. Tako se je le končala 7-mesečna saga o prestopu iz Denverja, vanjo pa je bilo vpletenih 13 košarkarjev.  Ob Anthonyju se namreč v New York selijo še Chauncey Billups, Shelden Williams, Anthony Carter in Renaldo Balkman, v nasprotno smer pa Wilson Chandler, Raymond Felton, Danilo Gallinari in Timofej Mozgov.

Kot je poročal ameriški časnik Denver Post, bodo Knicksi Denverju plačali tri milijone dolarjev in mu prepustili tri izbore na naboru lige NBA.

O prestopu se je sicer govorilo že precej časa. Znano je namreč, da je bil Anthony že nekaj časa nezadovoljen v Denverju, v začetku sezone pa tudi zavrnil podaljšanje pogodbe še za tri sezone, ki bi mu prineslo 65 milijonov dolarjev. Že večkrat je jasno povedal, da si želi v rodni New York, kjer bo moči združil z dobrim prijateljem Amarjem Stoudemirjem.

»Veseli me, da je vsega konec. To je za nas priložnost za nov začetek, seveda pa je prisotno tudi nekaj grenkobe,« je povedal trener moštva Denver Nuggets, George Karl.

»Le kdo si ne bi želel igrati v New Yorku? O vrnitvi domov sem sanjal vsak dan,« je bil zadovoljen Anthony, rojen v Brooklynu.