Je za ropom in pretepom stal James Harden?

Moses Malone Jr. trdi, da je napad nanj lanskega junija pred nočnim lokalom v Houstonu naročil bradati košarkarski as.

Objavljeno
17. maj 2017 18.06
NBA/
J. P.
J. P.

Houston - James Harden v majici moštva Houston Rockets blesti v košarkarski ligi NBA, zasebno pa mu te dni ne gre vse po načrtih. Proti njemu je namreč civilno tožbo vložil Moses Malone Jr., sin istoimenske ameriške košarkarske legende, ki Hardnu očita, da je skupini moških naročil, da so ga pred nočnim lokalom v Houstonu pretepli in oropali.

Incident naj bi se zgodil lanskega 25. junija pred striptiz-klubom V Live, Malone pa je prepričan, da je 27-letni lastnik najznamenitejše brade v NBA skupini napadalcev plačal 20.000 dolarjev za pretep, motiv za nerazumno dejanje pa naj bi bila po njegovem objava na družbenem omrežju, češ da naj bi zvezdniška »Raketa« staršem udeležencev košarkarskega kampa zaračunaval 249 dolarjev vpisnine in tako izključil otroke iz manj situiranih družin.

V tožbi je zapisano, da se je napad na Malona zgodil, potem ko ga redar Darian Blount ni spustil v klub, obernem je poklical tri neznance, eden od domnevnih napadalcev pa naj bi žrtvi zabrusil, da jo je treba kaznovati zaradi nespoštovanja Jamesa Hardna. Malone je možem postave pojasnil, da je prejel več udarcev v obraz in brc, obenem mu je trojica ukradla nakit, tudi dragocene diamantne uhane v vrednosti 50.000 »zelencev«.

Policija je trojico in Blounta ovadila za oboroženi rop, da za dogodkom stoji Harden, pa je Malone prepričan zaradi sms-sporočil, ki naj bi jih videl in naj bi dokazovala Jamesovo vpletenost. »Zbrali smo pričanja več ljudi, češ da je bil Harden zelo razburjen zaradi objave na facebooku večer pred napadom,« je pojasnil Malonov zastopnik George Farah, medtem ko je Hardnov odvetnik Rusty Hardin obtožbe kategorično zanikal.

»Popolnoma miren sem, kajti vse obtožbe proti mojemu klientu so neresnične. Bojim se, da gre še za en primer, v katerem želijo ljudje izsiliti veliko denarja,« zatrjuje Hardin. Malone z odškodninsko tožbo v resnici zahteva poplačilo milijona ameriških dolarjev za prizadejane hude duševne bolečine in psihično stisko, stroške zdravljenja, izgubo osebne lastnine in telesno poškodbo.