Kar šest zadetih trojk Vujačića za zmago nad Raptorsi

Slovenski košarkar Saša Vujačić je na evropski turneji lige NBA v Londonu blestel na obračunu z moštvom Toronto Raptors, saj je dosegel kar 25 točk. Ob tem je imel Vujačić tudi odličen met za tri točke, saj je zadel kar šest od devetih poizkusov.

Objavljeno
06. marec 2011 09.40
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
London - V središču Londona, natačneje v čudoviti dvorani O2, je minuli konec tedna potekala evropska NBA premiera, kjer sta se merili moštvi New Jersey Nets in Toronto Raptors. Očitno je začasna vrnitev na evropska tla dobro dela tudi slovenskemu košarkarju Saši Vujačiću, ki je na zadnjem obračunu dosegel kar 25 točk.

Tekma je bila izredno napeta in je zaradi odigranih treh podaljškov trajala kar tri ure in pol, tako da je bila dvorana 02 ob koncu dvoboja že dodobra izpraznjena. Mož odločitve je bil Trawis Outlaw (14 točk), ki je 12 sekund pred iztekom tretjega podaljška zadel oba prosta meta in tako postavil končni izid 137:136.

Pohvaliti velja tudi slovenskega košarkarja Vujačića, ki je v 47. minutah igre zbral 25 točk. Ob tem je zadel šest metov za tri točke, v svojo statistiko pa je vpisal še pet skokov in tri podaje. Mrežice so sicer dobile tudi prvi "evropski" obračun z Raptorsi, saj so slavili z izidom 116:103.

Razpoložena za igro pa sta bila tudi preostala slovenska predstavnika v ligi NBA. Organizator igre Beno Udrih je ob porazu Sacramenta v Salt Lake Cityju dosegel 16 točk, medtem ko jih je Goran Dragič k zmagi nad Indiano prispeval 15 točk.

Izidi:
New Jersey:Toronto 137:136 (po podaljških)
Utah : Sacramento 109:102
Houston : Indiana 112:95
Portland : Charlotte 93:69
LA Clippers : Denver 100:94