Ko se Kobe Bryant izmuzne iz slačilnice

»To, kar smo naredili danes, je bila sramota,« je trener Los Angeles Lakers Phil Jackson kratko in jedrnato komentiral nov poraz svojih varovancev proti moštvu Charlotte Bobcats (109:89). Tudi prvi zvezdnik jezernikov Kobe Bryant ni odgovarjal na novinarska vprašanja, saj se je izmuznil iz slačilnice.

Objavljeno
15. februar 2011 09.15
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Ljubljana - Aktualni NBA prvaki iz Los Angelesa so na gostovanju pri moštvu Charlotte Bobcats, ki je v lasti legendarnega Michaela Jordana, doživeli hud poraz, saj so jih gostitelji ugnali s kar 20 točkami razlike. Bobcatsi so tako prišli še do osme zmage na zadnjih desetih obračunih proti Lakersom, kar je dodobra razjezilo tudi slovitega trenerja Phila Jacksona. »To, kar smo naredili danes, je bila sramota. Hvala,« je Jackson v petih sekundah zaključil svoj pogovor z novinarji.

Junaka obračuna sta bila Gerald Wallace (20 točk in 18 skokov) in Gerald Henderson (18 točk), ki sta domačemu moštvu prinesla pomembno zmago v boju za nastop v končnici. Tekma se je prelomila ob koncu tretje četrtine, ko je Wallace ob zvoku sirene zadel met za tri točke (78:60). Slab večer je imel tudi Kobe Bryant (20 točk), ki je zgrešil kar 9 od 13 metov v prvem polčasu, v zaključku tekme pa napravil tudi nekaj nepotrebnih napak, ki so gostiteljim omogočile povišati prednost.

O tem kako boleč je bil ta poraz za Lakerse priča tudi dejstvo, da je njihova garderoba za novinarje tokrat ostala zaklenjena. To je omogočilo Bryantu, da se je izmuznil iz slačilnice in pobegnil na moštveni avtobus ter se tako izognil radovednim novinarskim vprašanjem. »Sem zelo slabe volje, zaradi nocojšne tekme. Ne vem zakaj smo igrali tako slabo, vem pa, da nič ni šlo po naših načrtih,« je bil nekoliko bolj zgovoren Pau Gasol, ki je tokrat dosegel 17 točk in zbral 10 skokov.

Poraz pa je zabeležil tudi Slovenec Saša Vujačić, ki je s svojim New Jerseyjem klonil proti najboljšemu moštvu lige San Antonio Spurs. Mariborčan je na parketu preživel 25 minut in v tem času zbral osem točk in tri skoke.

Izidi:
Charlotte Bobcats - Los Angeles Lakers 109:89
New Jersey Nets - San Antonio Spurs 85:102
Detroit Pistons - Atlanta Hawks 79:94
Milwaukee Bucks - Los Angeles Clippers 102:78
Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers 81:95
Houston Rockets - Denver Nuggets 121:102