Kobe Bryant gre po koncu sezone v pokoj

Ameriški košarkarski zvezdnik je rekorder po zvestobi enemu klubu, Jezernik je bil namreč kar dve desetletji.

Objavljeno
30. november 2015 10.13
BASKET-NBA-LAKERS-BRYANT-FILES
J. P.
J. P.

Los Angeles - Ikona košarkarskega moštva lige NBA Los Angeles Lakers, 37-letni zvezdniški branilec Kobe Bryant, se je odločil, da ima po dveh desetletjih med elito onkraj luže dovolj in bo po koncu sezone športne copate dokončno zagnal v kot. Že ves čas aktivne kariere, od leta 1996, je zvest Jezernikom, s čimer je tudi rekorder po zvestobi enemu klubu - John Stockton in Tim Duncan sta (bila) namreč član Utaha oziroma San Antonia po 19 sezon, Reggie Miller, Karl Malone in Dirk Nowitzki pa so majice Indiane, Utaha in Dallasa nosili po 18 sezon.

»Telo najbolje ve, kdaj je pravi čas za slovo,« so besede, ki tudi slovenskim športnim privržencem te dni zvenijo zelo znano. Z Los Angelesom se je petkrat dokopal do šampionskega prstana v NBA, bil dvakrat najkoristnejši igralec finala, enkrat pa celotne sezone, zbral je tudi kar 17 nastopov na tekmah vseh zvezd lige, pohvali pa se lahko tudi z dvema zlatima olimpijskima odličjema. Novico je sporočil nekoliko neobičajno, v verzih na spletni strani The Player's Tribune.

Seveda se je takoj odzval tudi komisar lige Adam Silver in pripomnil: »Kobe je košarko neizmerno ljubil, ne glede na to, ali je igral v finalu lige NBA ali pa ponoči v majhni telovadnici. Pridružujem se njegovim oboževalcem po vsem svetu pri čestitkah za sijajno kariero in dobrih željah za prihodnost.«