Fenerbahče presenetil Boston, zdravstvene težave Bryanta

Dobre tri tedne pred začetkom nove sezone lige NBA ima manjše zdravstvene težave Kobe Bryant, ki je dobil dan počitka.

Objavljeno
06. oktober 2012 11.19
Posodobljeno
06. oktober 2012 11.35
Turkey Celtics Fenerbahce Ulker
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Los Angeles - V novi sezoni lige NBA je močno okrepljeno moštvo Los Angeles Lakers eden od glavnih favoritov za šampionski prstan. V svoje vrste so že pred časom zvabili enega najboljših organizatorjev igre Steva Nasha, pod košom pa jim bo pomagal robustni Dwight Howard.

Toda tudi Jezerniki imajo tri tedne pred začetkom sezone nekaj težav s poškodbami. Prvi zvezdnik ekipe Kobe Bryant je včeraj začutil bolečine v desni nogi ter zato tudi izpustil oba petkova treninga. Sprva so v klubu mislil, da bo »Črna mamba« lahko opravil vsaj večerni trening, a so bile bolečine prehude. Kljub temu pa klubsa zdravstvena služba zagotavlja da gre le za manjše težave in bo eden najbolj izkušenih članov moštva optimalno pripravljen za uvod v sezono.

Dobro po operaciji hrbta okreva tudi Howard, ki sicer redno trenira z moštvom, a bo vseeno izpustil nedeljsko pripravljano tekmo proti moštvu Golden state Warriors.

Že sinoči pa so prvo pripravljano tekmo odigralni Boston Celtics, ki so se v Istanbulu pomerili z domačim Fenerbahčejem Ulkerjem. Malce presenetljivo so se končne zmage z 97:91 veselili gostitelji, ki so spretno izkoriščali izgubljene žoge Keltov (skupaj kar 25). Košarkarji Fenerbahčeja so ključno razliko napravili v drugo četrtini, ki so jo dobili s 29:18. Boston že v nedeljko čaka nova prijateljska tekma, saj se bodo v Milanu pomerili z domačo ekipo Emporio Armani.