Konec košarke v Kopru?

Najboljši slovenski košarkarski klub zadnjih sezon, Koper Primorska, je pred razpadom.

Objavljeno
11. september 2020 12.00
Posodobljeno
11. september 2020 13.26
Ekipa Koper Primorske februarja letos med podelitvijo pokala po finalni tekmi pokala Spar s Cedevito Olimpijo. FOTO: Uroš Hočevar
STA
STA
Najboljši slovenski košarkarski klub zadnjih sezon, Koper Primorska, je pred razpadom. Kot poročajo različni mediji, med njimi tudi specializirana spletna stran za košarko Sportando, je klub igralcem sporočil, da so prosti in da si lahko poiščejo nove delodajalce.



Koper Primorska, ki je 2019 osvojila kar štiri naslove, državnega, pokalnega in superpokalnega prvaka v Sloveniji ter ligi Aba 2, se je pred enim letom znašla v hudih finančnih težavah zaradi odhoda glavnega pokrovitelja, podjetja Sixt. Lani decembra je Koper zapustila še večina nosilcev igre in trener Jurica Golemac, letos poleti pa je agonija dosegla vrhunec, saj klub ni bil sposoben pripeljati novih igralcev in jih ustrezno finančno nagraditi.


Nakopičilo se je za 700.000 evrov dolga


Koper Primorska bi morala čez šest dni igrati tekmo slovenskega superpokala s Cedevito Olimpijo, vendar je Košarkarski zvezi Slovenije v začetku tega tedna sporočila, da nima dovolj igralcev v kadru, zato je KZS na njeno mesto postavila novomeško Krko. Tekma slovenskega superpokala bo v Kranju 17. septembra. Po pisanju Primorskih novic ima Koper Primorska 700.000 evrov dolga.

Koprčani bi morali v novi sezoni nastopati v ligi Aba ter državnem prvenstvu. Zaenkrat je njihovo sodelovanje v obeh tekmovanjih pod velikih vprašajem. Odgovorni v klubu se že nekaj dni ne odzivajo na telefonske klice medijev, prav tako pa niso še nič uradnega poslali na KZS ali ligo Aba.