Košarkarji Denverja so se oddolžili tekmecem iz Los Angelesa

Srbski orjak Nikola Jokić k zmagi prispeval 26 točk in kar 18 skokov, Vlatko Čančar spet ni dobil priložnosti.

Objavljeno
06. september 2020 07.45
Posodobljeno
06. september 2020 09.06
Nikola Jokić (z žogo) je bil med najzaslužnejšimi za Denverjevo zmago. FOTO: Kim Klement/Usa Today Sports
Ljubljana – Košarkarji moštva Denver Nuggets, katerega član je tudi slovenski reprezentant Vlatko Čančar, so se na drugi tekmi polfinala zahodne konference v končnici lige NBA z zmago s 110:101 oddolžili igralcem kluba Los Angeles Clippers za visok poraz v prvem dvoboju (97:120).

Največ točk za Denver je dosegel Jamal Murray (27), le točko manj je k uspehu prispeval srbski center Nikola Jokić, ki je povrhu zbral kar 18 skokov. Čančarja znova ni bilo v moštvu, ki je izid v zmagah izenačilo na 1:1.

»Nočem priznati, toda na prvi tekmi smo bili preprosto utrujeni. Na igrišče smo prišli nerazpoloženi in nismo dobro metali, še slabši smo bili v obrambi. Tokrat smo pokazali drugačen pristop in igrali z več energije,« je ključ do uspeha razkril Murray.

Najbolj učinkovit pri zasedbi iz Los Angelesa je bil z 22 točkami Paul George, hrvaški reprezentant Ivica Zubac jih je dodal 15. Razočaral je prvi zvezdnik moštva Kawhi Leonard, ki je tokrat v 39 minutah zbral le 13 točk.


Kamerunec med junaki kanadskega moštva


V drugi tekmi večera so Toronto Raptors s 100:93 premagali Boston Celtics in v polfinalu vzhodne konference izid v zmagah poravnali na 2:2. Za kanadsko moštvo sta največ točk dosegla Kamerunec Pascal Siakam (23) in Američan Kyle Lowry (22), najboljši strelec tekme pa je bil Lowryjev rojak Jayson Tatum (24), ki pa ni mogel preprečiti Bostonovega poraza.