Košarkarji Panathinaikosa po 14 urah prispeli v Atene

Kazenska vožnja z avtobusom košarkarjev Panathinaikosa je trajala kar 14 ur, odnosi v klubu pa se zaostrujejo.

Objavljeno
27. april 2017 21.26
N. Gr.
N. Gr.

Atene - Za košarkarji Panathinaikosa je pot z avtobusom, kakršne vrhunski klubi niso vajeni. Predsednik kluba Dimitris Giannakopoulos je bil po tretjem zaporednem porazu s Fenerbahčejem in slovesu od evrolige tako besen, da je odpovedal klubsko letalo in košarkarje iz Istanbula v Atene poslal z avtobusom.

Pot ekipe je trajal kar 14 ur, v katerih so imeli več kot dovolj časa, da so razmislili o svojih predstavah na parketu. Za nameček so ostali tudi brez naslova državnega prvaka, spet je bil prepričljivo boljši Olympiacos. Giannakopoulos je sicer pred četrtfinalom košarkarjem obljubil 250 tisoč evrov nagrade, če se uvrstijo na zaključni turnir četverice evrolige, a so sezono elitnega evropskega tekmovanja še tretjič zapored zaključili še pred F4.

A vsi se s kazenskim ukrepom niso strinjali, štirje košarkarji so se vodstvu uprli. Mike James, Chris Singleton, Kenny Gabriel in domači zvezdnik Antonis Fotsis so v lastni režiji domov odšli z letalom, vprašanje pa je, kako bo njihovo potezo sprejel Giannakopoulos. Grški mediji poročajo tudi, da so Xaviju Pascualu šteti dnevi na klopi Panathinaikosa.