Krka v zimo sama ali s slovensko družbo?

Pokal FIBA: košarkarji moštva Helios Suns so se od Evrope poslovili z novim porazom.

Objavljeno
01. december 2015 22.19
rsi_KOSARKA HELIOS RADNICKI
Tanja Volarič
Tanja Volarič

Ljubljana – Četudi so se košarkarji Heliosa nadejali, da bodo ob krstu v pokalu FIBA ob dobrem vtisu zabeležili tudi opaznejši rezultatski izplen, se je njihov evropski pohod sinoči končal s še petim porazom v šestih nastopih. Podaljšanje sezone bo danes lovil še Tajfun.

Domžalčani so sicer sinočnje gostovanje odprli z vodstvom 9:6, a z Litvanci v prvi četrtini niso mogli držati koraka. Njihovo vodstvo se je kmalu spremenilo v zaostanek in domači so proti koncu prvega dela vodili že s 25:18. V 11. minuti so se gostje po koših Gorjanca in Robertsona približali na 26:28, a Litovci so vnovič našli odgovor in ušli na 34:28, lov za vodstvom pa se je Domžalčanom nato obrestoval tik pred polčasom. Z nizom 8:0 so rezultat preobrnili na 40:39 in se na veliki odmor odpravili s prednostjo ene točke, jo nato po košu Robertsona povečali na 45:42 in se s tem veselili zadnjega vodstva na tekmi.

Gostitelji so namreč za tem prešli v prestavo višje in do konca tretje četrtine nenehno višali razliko (62:52). Nerazpoloženost domžalskih strelcev se je nadaljevala tudi v zadnji četrtini, ko so točke prispevali le Robertson, Lelić in Čakarun, ki je med 30. in 35. minuto dosegel vseh osem domžalskih točk, Lelić pa nato v predzadnji minuti nanizal šest točk in Helios približal na 74:79. A v zadnjih 55 sekundah niso več prišli do koša, Litovci pa so dodali še pet točk.

Potem ko si je Krka že zagotovila napredovanje v drugi krog in bo danes v zadnjem kolu 1. kroga gostovala pri Leidnu (20), pa imajo vrata v drugi del še vedno odprta tudi državni prvaki iz Šentjurja. Ob morebitni domači zmagi proti Bakken Bears (17) bi sicer dosegli tretji uspeh v Evropi, njihova usoda pa bi bila nato odvisna tudi od drugih, saj bosta iz zahodne konference napredovali le najboljši dve tretjeuvrščeni zasedbi iz posameznih skupin. Zlatorog bo ob koncu evropske sezone ob 19. uri doma gostil še Chalon.