LeBron in 51 točk za zmago Miamija

V sinočnjih obračunih v ligi NBA je vnovič največ pozornosti zbudila tekma zvezdniška ekipa Miamijam ki je tokrat premagala Orlando. Kar polovico točk za zmago je prispeval LeBron James, kar 51!

Objavljeno
04. februar 2011 09.38
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Orlando - V severnoameriški košarkarski ligi NBA sta se sinoči na Florisi srečali moštvi Orlando Magic in Miami Heat, zmage s 104:100 pa so se veselili gosti. Najzaslužnejši za zmagoslavje in glavni junak večera je bil nedvomno LeBron James, ki je prispeval skoraj polovico doseženih točk za svoje moštvo - 51 in s tem dosegel strelski rekord sezone. Obilni točkovni beri je dodal še 11 skokov in osem podaj.

James je v prvi četrtini blestel s stoodstotnim metom, ko je zadel vseh 11 metov na koši in zbral neverjetnih 23 točk. Do četrte zaporedne zmage za Miami sta bila Jamesu najbolj v pomoč še Dwyane Wade, ki je moral v tretji četrtini zaradi poškodbe hrbta zapustiti parket, s 14 in Chris Bosh s 13 točkami.

»Zgolj igranje za to ekipo me žene naprej. Zavedali smo se, da ta tekma za nas ni bila le ena od mnogih, zato smo želeli odigrati na najvišji ravni in pokazali smo iz kakšnega testa smo,« je po tekmi dejal James, ki pa kljub strelskemu rekordu ni bil najbolj zadovoljen z igro svoje ekipe. »Vedeli, smo, da bi lahko veliko več naredili v obrambi. Popuščanja v obrambi si tako uveljavljena ekipa ne bi smela privoščiti,« je bil kritičen dvakratni MVP v ligi NBA.

Prvi strelec Orlanda je bil Jameer Nelson z 22 točkami, Jason Richardson jih je zbral 18, Dwight Howard pa 17 in 16 skokov, a je v zadnji četrtini zmogel le eno točko in skupno zgrešil deset od 13 prostih metov.

Izidi:
Orlando Magic - Miami Heat 100:104
Golden State Warriors - Milwaukee Bucks 100:94
Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 88:89