LeBron James & Co. navdušili na Kitajskem

V sklopu priprav na novo sezono v NBA sta moštvi Miami in Los Angeles Clippers odigrali prijateljsko tekmo v Pekingu.

Objavljeno
11. oktober 2012 18.32
Posodobljeno
11. oktober 2012 19.17
BASKET-CHN-NBA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Peking - Številni košarkarski zvezdniki se že pripravljajo na novo sezono v severnoameriški ligi, med njimi tudi Goran Dragić, ki je v dresu Phoenixa vpisal poraz proti Sacramentu.

Kot je v zadnjih letih že v navadi, se številna moštva odločijo za priprave v tujini. Tako denimo na Kitajskem gostujeta Miami in Los Angeles Clippers, dva prijateljski tekmi, ki ju bosta ekipi odigrali v Pekingu pa sta sprožili izjemen odziv med kitajskimi navdušenci.

Dvorana Wukesong, v kateri so ZDA na olimpijskih igrah 2008 osvojile zlato medaljo, je bila namreč polna do zadnjega kotička. Gledalci so z navdušenjem pozdravili igralce obeh moštev, še posebej pa prvega zvezdnika lige LeBrona Jamesa. Ta se jim je oddolžil z nekaj lepimi zabijanji in dvajsetimi doseženimi točkami. Miami je sicer zmagal s 94:80.

Nova okrepitev prvakov Ray Allen je zbral 15 točk, od tega štiri trojke. Na drugi strani je največ točk dosegel Blake Griffin (19). Za Miami je zaigral tudi Dwyane Wade, ki se vrača po operaciji kolena in ki je včeraj podpisal bogato sponzorsko pogodbo s kitajskim proizvajalcem športne opreme Li Ningom. Njegovi športni copati bodo v približno 9000 prodajalnah Li Ning po celem svetu na voljo za 120 dolarjev.

Košarka je na Kitajskem med najbolj popularnimi športi. Goji jo približno 300 milijonov ljudi, tamkajšnje državno prvenstvo pa je v zadnjih letih dobilo tudi malce pridiha iz lige NBA. V prejšnji sezoni so prvaki postali igralci Ducks iz Pekinga, ki so v svoje vrste zvabili nekdanjega zvezdnika lige NBA Stephona Marburyja, letos pa se bo kitajskim gledalcem predstavil še en vrhunski košarkar, Tracy McGrady.