LeBron James in David Blatt novo misijo začela z zmago

Phoenix s slovenskima reprezentantoma Goranom in Zoranom Dragićem bo prvo pripravljalno tekmo odigral v četrtek.

Objavljeno
06. oktober 2014 15.53
Maccabi Tel Aviv Cavaliers Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Cleveland - Čeprav je rojen v Bostonu, se bo sloviti košarkarski strokovnjak David Blatt šele v tej sezoni prvič preizkusil tudi tudi na trenerskem stolčku v ligi NBA. Prevzel je namreč moštvo Clevelanda in se sinoči v prvem pripravljalnem dvoboju - kot naročeno - pomeril prav proti svojemu nekdanjemu klubu, evropskemu prvaku Maccabiju iz Tel Aviva. O zmagovalcu ni bilo nobenega dvoma, Cleveland je bil prepričljivo boljši s 107:80. Debitiral pa ni le Blatt, temveč tudi LeBron James, dovčerajšnji zvezdnik Maccabija.

»Če imaš brata, si ga želiš na vse kriplje premagati. Toda če se ti posreči, se ne počutiš dobro. Tega dvoboja dejansko nisem mogel dobiti,« je poudaril Blatt, LeBron pa je o novem trenerju dodal: »Po eni strani je bil navdušen, po drugi živčen in napet. Ne vem, ali je v noči pred tekmo sploh lahko zatisnil oko. Veliko stvari ga veže z Maccabijem, Tel Avivom in Izraelom.«

V pripravljalnem dvoboju ligašev NBA je bil Toronto z 99:94 boljši od Sacramenta, medtem ko Phoenix z bratoma Goranom in Zoranom Dragićem prva preizkušnja čaka v četrtek proti brazilskemu Flamengu.

Sicer pa se ligi NBA obeta bajno bogata pogodba za televizijske pravice. Mreži ESPN in TNT bosta namreč za devet let pravic prenosov plačali kar 19,1 milijarde evrov, kar bo postalo uradno najpozneje jutri. Prejšnja pogodba bo sicer potekla po koncu prihodnje sezone.