LeBron James kot prvi z dosmrtno pogodbo

Samooklicani »Kralj« v ligi NBA LeBron James je z multinacionalko Nike podpisal dosmrtno pogodbo.

Objavljeno
08. december 2015 10.01
BKN-BKO-SPO-CLEVELAND-CAVALIERS-V-MIAMI-HEAT
G. L.
G. L.

New York - Ameriški košarkarski superzvezdnik LeBron James je svojo prvo 90-milijonsko pogodbo z multinacionalko Nike podpisal še preden je dokončal srednjo šolo. Dogovor s svojim opremljevalcem športne opreme je zdaj podaljšal in se s tem zapisal v zgodovino. 30-letni košarkar bo denar in ugodnosti prejemal vse do konca svojega življenja.

James je sploh prvi košarkar, ki mu je eden od največjih proizvajalcev športne opreme na svetu ponudil dosmrtno marketinško sponzorsko pogodbo. »V zadnjih 12 letih smo z Lebronom ustvarili močno znamko ter vidimo veliko priložnost za rast tega posla tudi v prihodnje, v nadaljevanju njegove športne kariere in še naprej,« so sporočili pri Nikeu. Finančnih podrobnosti pri ameriškem gigantu niso razkrili. 

Priliv sredstev na račun samooklicanega »Kralja« v ligi NBA zagotovo ne bo skromen, sploh če upoštevamo dejstvo, da je Nike ravno pred kratkim podpisal desetletno pogodbo s Kevinom Durantom, ki bo košarkarju Oklahome prinesla neverjetnih 300 milijonovo ameriških dolarjev.