LeBron James še enajstič član najboljše peterke

Mediji z vsega sveta so izbrali najboljšo peterko lige NBA, v njej se je še enajstič znašel »kralj« James.

Objavljeno
18. maj 2017 23.24
NBA/
N. Gr.
N. Gr.

New York - LeBron James je dosegel nov mejnik v karieri, še enajstič je bil izbran v najboljšo peterko lige, kar je pred njim uspelo le še Kobeju Bryantu in Karlu Malonu. James si je ta naziv povsem zaslužil, saj je cel redni del in predvsem končnico odigral na izjemnem nivoju, Cleveland pa kljub kopici drugih zvezdnikov brez Jamesa ni ista ekipa.

V najboljši peterki so še James Harden (Houston Rockets), ki so ga izbrali soglasno, Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), Kawhi Leonard (San Antonio Spurs) in Anthony Davis (New Orleans Pelicans). Najboljšo peterko izbirajo mediji po vsem svetu. Harden je bil izbran tretjič v zadnjih štirih letih, Davis, Westbrook in Leonard pa so bili izbrani drugič.

V drugi ekipi so Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), Isaiah Thomas (Boston Celtics), Rudy Gobert (Utah Jazz), Stephen Curry in Kevin Durant (oba Golden State Warriors).

V tretji ekipi pa so Jimmy Butler (Chicago Bulls), Draymond Green (Golden State Warriors), DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers), DeMar DeRozan (Toronto Raptors) in John Wall (Washington Wizards).

Druge nagrade, vključno z najkoristnejšim igralcem, bodo podelili šele 26. junija v New Yorku.