Legendarni Sabonis bo v Ljubljani sodeloval na »Igrivi košarki«

Slovenijo bo v prihodnjih dneh obiskala delegacija evropskega prvenstva 2011, v kateri bo tudi legendarni litovski košarkar Arvydas Sabonis. Litovec bo sodeloval tudi na predstavitvi projekta KZS »Igriva košarka«, na kateri bo sodelovalo prek 100 otrok ljubljanskih košarkarskih šol.

Objavljeno
10. februar 2011 14.39
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Ljubljana - Nekdanji center sovjetske in litovske reprezentance, ki je decembra dopolnil 46 let, je svojo športno kariero končal leta 2005 v dresu domačega Žalgirisa, v katerem zdaj opravlja funkcijo predsednika. Med pomembnejšimi nagradami in osebnimi naslovi je šestkrat postal evropski igralec leta, leta 1985 MVP evropskega prvenstva v Nemčiji, deset let kasneje MVP finalnega turnirja evrolige, leta 2010 pa so ga sprejeli v Fibino hišo slavnih. V klubski karieri je igral za Žalgiris, Teka Moscu, Valladolid, Real Madrid in Portland Trail Blazers, poroča STA.

Sabonis, ki bo v Sloveniji do 18. februarja, bo v sredo v športni dvorani Zgornji Kašelj sodeloval na predstavitvi projekta KZS »Igriva košarka«, na kateri bo sodelovalo prek 100 otrok ljubljanskih košarkarskih šol. Kar 221 centimetrov visoki nekdanji center bo aktivno sodeloval pri treningu z žogo ter otroke še dodatno vzpodbudil k igranju košarke.

Po srečanju z otroki bo delegacija sodelovala na sprejemu veleposlaništva Litve, ki bo v čast proslavitve litovskega dneva neodvisnosti. V četrtek ob 12. uri bo litovska delegacija v Ljubljani pripravila še predstavitev evropskega prvenstva 2011 in Litve kot turistične destinacije, kjer bodo obelodanili tudi privlačnosti Klaipede, mesta, kjer bo med EP gostovala slovenska reprezentanca, ter Vilne in Kaunasa, kjer se bosta odvijala drugi in sklepni del prvenstva.